Harmony (ONE)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti

Kovanec: Harmony (ONE)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Tokratna tehnična analiza je pripravljena iz vidika dolgoročnega trgovanja oziroma vlaganja (HODL) in je primarno namenjena iskanju dolgoročnega potenciala in ne toliko kratkoročnemu oziroma srednjeročnemu  trgovanju.

ONE je še eden izmed tistih potencialnih kovancev, ki nikakor ne more narediti vidnejšega odboja. No, roko na srce, vse do letošnjega januarja, je ONE nakazoval bullish trend, saj je, kot je vidno na spodnjem grafu, tvoril tri zaporedne higher high vale, a po prehodu trga v bear market, je ONE strmoglavil in vse od junija ostaja v tesnem konsolidacijskem pasu.

Skromen ostaja tudi trgovalni volume, toda 1W indikatorji nakazujejo, da nekaj prodajnega pritiska sicer še ostaja, a večina bearish momenta je že izčrpana, kar bi lahko nakazovalo, da se ONE potencialno kmalu obeta pozitiven obrat trenda. Da bo najverjetneje kmalu (okvirno do 15.1.2023) prišlo do precejšnje spremembe trenda, potrjuje tudi Bollinger Bands indikator na spodnjem grafu, ki nakazuje enega največjih stiskov pasov do sedaj. Če pogledamo 1W indikatorje vidimo, da sta oba RSI indikatorja na spodnji liniji preprodanosti, ONE pa na spodnjem Bollinger Bands pasu. Statistično gledano, to daje več možnosti odboju, kot korekciji, katera pa ni izključena, v kolikor bi trg doletela kakšna nova FUD novica oziroma kakšen makro ekonomski pretres.

Vse od meseca junija dalje, ko je ONE prešel v konsolidacijo, le ta tvori falling wedge trend, ki velja za bullish trend. Tako kratkoročno pričakujem še nekaj konsolidacijskega nadaljevanja, nato pa bo prišlo do povečane volatilnosti, ki bo pričela nakazovati bolj jasen trend.

Gledano iz makro vidika, sta pomembni predvsem dve support liniji. Prva in aktualna, na kateri se ONE trenutno nahaja, je support med $0,0090 in $0,010. Tako iz kratkotrajnega, kot dolgotrajnega vidika si želim, da ONE tega supporta ne bi izgubil, saj bi v nasprotnem primeru nadaljeval s precej izrazitim padcem do spodnjega supporta, nekje med $0,0043 in $0,0063. Torej, pozor na omenjena supporta. 

Če sta v fazi supporta aktualni predvsem omenjeni dve liniji, je ONE soočen s precej bolj pogostimi resistance linijami, kar nakazuje, da bo imel kar nekaj izziva v fazi rasti. A po drugi strani lahko vidimo, da ONE, ob odboju, pogosto tvori kar izrazit odboj, torej bi preboj prve in morda tudi druge resistance linije, lahko minil precej hitro, v kolikor bi videli bolj izdaten prodajni volume.

Kratkoročno je aktualna prva resistance linija $0,023 in $0,032, s katero se ONE bori vse od junija dalje. Morda je že čas, da ONE vendarle prebije to linijo in jo spremeni v support, kar bi bil prvi bolj bullish signal in pokazatelj začetka nekaj bolj pozitivnega trenda. Tako v naslednjih tednih ostanite pozorni tudi na to linijo, kjer se prav tako nahaja WMA20 trend linija (zelena), kar potrjuje, da gre za prvo zelo pomembno območje. Nekaj višje se nahaja druga resistance linija med $0,064-$0,070, kjer pa se nahaja WMA50 trend linija (modra). Tisti pravi bullish zagon pa bo ONE dobil s prebojem tretje resistance linije $0,11 – $0,13.

Kakšen potencial rasti ima ONE?

Ko govorimo o potencialu rasti, govorimo o določenem območju, do katerega bi lahko kovanec potencialno segel. Potencial pa je v veliki meri pogojen z močjo bull marketa. Prvo območje, ki predstavlja potencial rasti za ONE, se nahaja v območju Fibonacci golden pocketa, nekje med $0,21 in $0,25. Gre za območje, ki bi bilo aktualno v primeru manj izrazitega bull marketa, kar bi bilo pogojeno s slabšimi makro ekonomskimi pogoji. Takšen scenarij ne bi bil dober iz dveh razlogov.

Prvi razlog je šibek bull run, kjer kovanec ne bi dosegel novega ATH, drugi razlog pa je tvorba head & shoulders trenda, ki bi se v tem primeru tvoril in velja za enega najbolj bearish trendov. V primeru takšnega scenarija, bi zelo verjetno sledila ponovna hitra in ostra korekcija, najverjetneje celo do območja spodnjega supporta, kar bi prav tako najverjetneje vodilo v dolgo, celo nekaj letno konsolidacijsko gibanje.

V primeru bolj izrazitega bull runa pa bi bila zgodba mnogo bolj optimistična, saj bi ONE lahko zrasel do okvirno območja $0,50 – $0,60.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Theta Network (THETA)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti (PREMIUM)

Naslednji članek

Optimism (OP)/USDT – Tehnična analiza kovanca (PREMIUM)

error: Content is protected !!