Gala (GALA)/USDT – Tehnična analiza

Kaj reči o Gala (GALA)? Kovanec, ki je prišel na trg kot eden najbolj perspektivnih in potencialnih kovancev, kot najbolj resna konkurenca SAND v sklopu Metaverse kovancev, ki je naredil strmo rast, a kmalu zatem izgubil domala vso svojo vrednost in se komaj obdržal nad točko popolne kapitulacije. 

Kje iskati razloge? Na strm padec sta zagotovo vplivala (pre)hitra rast, skozi katero GALA ni uspela generirati močnejšega support območja, kot tudi prehod v bear market. Delne razloge pa bi lahko pripisali bolj skromnemu razvoju projekta, kot tudi slabšemu poslovnemu delu, saj ekipa v zadnjih mesecih ni predstavila kaj prida novih partnerstev. A ne glede na navedeno, GALA vsekakor ostaja izjemno zanimiv projekt, bo pa njen nadaljnji potencial v veliki meri odvisen od trdega dela razvojne in poslovne ekipe. Poglejmo si, kako kaže GALA v naslednjih dnevih in tednih.

Makro trend

Po strmi korekciji je GALA skušala najti svoje dno in support v območju $0,17-$0,22, a to ji žal ni uspelo, saj je meseca maja sledila še ena tržna korekcija, ki je GALA potegnila prav do skrajnega support območja, ki GALA še drži nad nivojem kapitulacije. GALA je tako našla makro support in svoje dno v območju $0,030 – $0,035, kjer se že nekaj mesecev nahaja v fazi konsolidacije. Zanimivo je, da za razliko od mnogih kovancev, GALA ohranja kar precej visok trgovalni volume, ki zadnje tedne sicer nekoliko upada, a to bi lahko bil znak skorajšnej spremembe trenda.

Poleg trenutnega makro supporta, je potrebno omeniti še makro resisatnce območje, ki se nahaja med $0,070 in $0,090. Glede na trenutno dogajanje na trgu, bo GALA vsaj še nekaj časa vztrajala med omenjenima območjema, kjer bo akumulirala moč za ponovni odboj. Kdaj bo prišlo do tega, je v veliki meri odvisno od gibanja BTC in tudi gibanja ameriškega Dollarja (USD). A če pozorno pogledamo spodnji graf vidimo, da Bollinger Bands indikator nakazuje največji stisk pasov do sedaj, kar bi lahko nakazovalo, da se GALA obeta izjemno velika sprememba trenda.

1W RSI je, zgodovinsko gledano, na najnižji vrednosti ravni, kljub trenutno precej neizrazitemu trendu pa nakazuje željo po pozitivnem obratu. A trend še ni potrjen, zato bo potrebno še nekoliko počakati. Kot rečeno, pozor na BTC in USD, ki bosta določila trend gibanja trga v prihajajočih dnevih in nekaj tednih. Vsekakor je možna tudi nadaljnja korekcija, saj RSI, kljub zgodovinsko nizki vrednosti, pušča še nekaj prostora za njo, a tako RSI, kot MACD, nakazujeta željo bikov po obratu trenda. 

DMA50, DMA20, optimalno območje vstopa in target linije

Ključni kratkoročni trend liniji DMA50 (modra) in DMA20 (zelena) nakazujeta, da v danem trenutku dominanco še vedno držijo medvedje, ki pa ni več tako izrazita. Da bi lahko govorili o nekaj več bullish trenda, mora GALA prebiti obe trend liniji in ju spremeniti v support. Trenutno delujeta kot resistance liniji. 

GALA se nahaja v območju, ki je optimalno za vstop, saj se nahaja na makro supportu. Bi pa opozoril na nestabilne razmere na trgu in negotovost glede BTC. Območje vstopa se tako nahaja pri vrednosti $0,030-$0,035, a bi z njim morda vseeno še nekoliko počakal, da pride do potrditve trenda. Alternativno lahko vstopite le z delom kapitala, s preostalim delom pa vstopite, ko GALA omenjeni DMA20 in DMA50 trend liniji spremeni v support.

Prav DMA20 in DMA50 sta prvi kratkoročni target liniji. DMA20 se nahaja pri $0,039, DMA50 pa pri $0,044. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, GALA prav tako tvori falling wedge trend, ki ga prikazujeta oranžni liniji in velja za bullish trend, v kolikor spodnja trend linija, na kateri se GALA pravkra nahaja, zdrži kot support in pride do odboja, kar bi morali videli v prihajajočih dnevih. Prav preboj zgornje trend linije falling wedge trenda, predstavlja tretjo taregt linijo, ki se nahaja pri okoli $0,075.

Pri tem velja biti zelo pozoren na aktualno support linijo, pri vrednosti okoli $0,030-$0,032, pod katero GALA ne sme pasti, v kolikor želi ohraniti bullish moment. Padec pod to vrednost bi najverjetneje pomenil korekcijo do območja $0,019 – $0,022, kar bi bilo absolutno dno.

Vsekakor je GALA v tem trenutku zelo zanimiva za vstop, saj se nahaja na makro support liniji, kot kovanec ima močan fundamentalni potencial, precej visok volume pa nakazuje, da je trgovalno kar zanimiva. Kadar imamo dokaj visok trgovalni volume, vrednost pa je v fazi konsolidacije, to navadno nakazuje na akumulacijo kovanca. Glede na GALA potencial, bi ob optimalnih pogojih, ki bi sledili potencialnemu bull marketu, GALA lahko pokazala izjemno rast in donos, še posebno, če ste vstopili v območju, kjer se trenutno nahaja. A naj ponovim, ne vstopajte brezglavo, razmere na trgu še niso jasne, prav tako lahko geopolitični in makro ekonomski dogodki, kaj hitro spremenijo dogajanje na trgu, zato trgujte premišljeno.


Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Nakazuje Bitcoin zatišje pred viharjem? Tehnična in on-chain analiza

Naslednji članek

Biki ali medvedje? Kaj nakazuje položaj Bitcoina (BTC) v katerem se nahaja in kaj kažejo indikatorji? – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!