Gala (GALA)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Kovanec: Gala (GALA)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi GALA lahko zrasla v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel. 

Nobenega dvoma ni, da GALA velja za izjemno potencialen kovanec, vsaj iz fundamentalnega vidika, žal pa njeno gibanje ne odraža tega, kar lahko vidimo na spodnjem grafu. Gledano iz makro vidika, je GALA namreč tvorila izjemno slab trend, ki si ga, pri potencialnih kovancih, ne želimo najbolj videti. Začelo se je s hitro in izjemno veliko “pumpo”, čemur je sledila prav tako hitra, velika in dolgotrajna korekcija. Kaj je ključni razlog za takšno gibanje, je brez celovite fundamentalne analize, težko reči, a zagotovo bi lahko rekli, da vsaj del razloga leži v precejšnji konkurenci med t.i. gaming oz. Metaverse kovanci. Kovanci, ki sodijo v ti dve skupini imajo vsekakor izjemen potencial, a čaka jih izjemno težko delo, da bodo znali svoj razvoj in potencial predstaviti investitorjem in trgovalcem.

Glede na prikaza graf spodaj, bi lahko rekli, da je GALA prišla v območje kapitulacije, kjer je svoj support našla v trenutnem popolnem dnu, med $0,015 in $0,018, kjer že nekaj časa vztraja v konsolidaciji. Dobra stran vsega skupaj je, da GALA najverjetneje ne more več pasti prav dosti globje, saj bi to najverjetneje pomenilo popolno kapitulacijo kovanca. Tedenski RSI je že dosegel najnižjo točko preprodanosti, Stohastični RSI prav tako, oba pa že nakazujeta željo po pozitivnem obratu, kar je bullish signal. Tudi tedenski MACD nakazuje prihod bolj odločnega nakupnega voluma.

Bo pa GALA soočena s kar nekaj oviramo, na svoji poti proti ponovnemu vrhu. Prva močnejša support linija se nahaja že med $0,032 in $0,049 in prav to je prva target linija, katero GALA trenutno tudi napada. Nekaj višje leži še eno močno resistance območje, med $0,077 in $0,099. Obe omenjeni resistance liniji, pravzaprav predstavljata najmočnejše resistance območje. Ko bo GALA uspela s prebojem tega območja, bomo najverjetneje spremljali precej večjo in odločnejšo rast. 

Če pogledamo potencial rasti oziroma najbolj verjetni območji, ki bi ju GALA lahko dosegla v naslednjem bull runu, potem spremljam predvsem dve območji. Prvo je nekoliko bolj konservativno in se nahaja znotraj Fibonacci golden pocket območja, med $0,36 in $0,56, z najbolj verjetnim ciljem nekje med $0,40 in $0,45.

V kolikor bi spremljali močnejši in bolj izrazit bull market, potem ne bi bila izključena tudi rast do območja $1 in $1,15.

GALA vsekakor nakazuje precej bolj bullish signale, kot jih je v zadnjih tednih in mesecih, a potrebno je ostati pazljiv, saj bo njeno gibanje v veliki meri pogojeno z gibanjem BTC in kripto trga. Kratkoročno gledano, je GALA v zadnjih dnevih naredila izjemno lep odboj, ki potrjuje mojo oceno, a z vstopom bi nekoliko počakal. Kot lahko vidimo na 1D intervalu, sta oba RSI indikatorja že visoko v fazi prenakupljenosti, zato bi počakal na pullback do območja aktualnega supporta, okvirno med $0,015 in $0,020, kjer bi nato vstopal. Bo pa to tudi dober re-test aktualnega supporta. Vsekakor pa bi stop loss postavil v območje okoli $0,015, saj bi padec pod to območje najverjetneje pomenil začetek prostega pada GALA in iskanja novega dna. GALA vsekakor ima potencial, me pa skrbijo njeni nenadni in veliki odboji, ki nakazujejo na manipulativno gibanje. Zato bi si želel videti postopno rast z ustvarjanjem močnih supportov, kar bi nakazovalo na zdrav trend. GALA tako ostaja zanimiv, a tudi nekaj bolj tvegan kovanec, zato ostanite previdni in predvsem pozorni na omenjeno support linijo.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Chiliz (CHZ)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Naslednji članek

Preprosta, a uporabna trgovalna strategija za scalping in dnevno trgovanje (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!