FTM/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Kar nekaj prošenj po tehnični analizi za kovanec Fantom (FTM) sem prejel, zato je čas, da pogledamo, kako kaže temu potencialnemu kovancu v naslednjih dnevih in nekaj tednih.

FTM je, makro gledano, še vedno v uptrendu, a je tudi sam sledil vsem večjim korekcijam, katerim smo bili priča v lanskem letu in ob prehodu v letošnje leto. S koncem januarja se je končala tudi zadnja večja korekcija in FTM je prešel v konsolidacijo, kjer se še vedno nahaja. Gledano iz vidika mikro nivoja, je FTM tvoril t.i. descending channel, ki ga prikazujeta modri črtkasti črti na spodnjem grafu, iz katerega je tudi razvidno, da je prišlo do preboja zgornje trend linije, omenjenega trenda.

V naslednjih urah in nekaj dnevih bo jasno, ali je prišlo do dejanskega preboja ali pa je šlo za t.i fake out preboj. FTM bo najverjetneje naredil manjšo korekcijo in v kolikor se bo odbil nad zgornjo trend linijo katero je nedavno prebil, potem bo to potrditev up-trenda.

V primeru fake out preboja, bo FTM prešel v nadaljnjo korekcijo, znotraj katere se bo vrnil v descending channel, kjer bo iskal podporo support linij. Prva support linija (SL) se nahaja tik pod trenutnim območjem gibanja FTM, med $1,69 in $1,92, druga (SL2) pa se nahaja nekoliko nižje, v območju med $1 in $1,2.

Obe support liniji sta tudi dobri vstopni točki, v kolikor nameravate vstopiti oziroma dokupiti. Pogled na spodnji graf in Fibonacci analizo pa kaže tudi na to, da se FTM nahaja tik nad območjem golden pocketa (0,65% in 0,618%), ki ga predstavljata dve zeleni liniji. Iz vidika Fib analize gre za zelo pomembno območje, kjer bo najverjetneje prišlo do odboja oziroma do korekcije, v kolikor to območje ne bo deležno dovolj nakupnih naročil. Tudi to območje je lahko dobra vstopna točka.

FTM je nedvomno eden tistih kovancev, ki ima izjemen potencial, ko bo trg deležen prehoda v altcoin season in ko se bo dominanca od BTC, prevesila v prid altcoinom. Zato je zelo pomembno, da v kolikor trgujemo z altcoini, spremljamo tudi gibanje BTC, saj le-ta v veliki meri pogojuje gibanje altcoinov. Pri tem tudi FTM ni izjema. V kolikor bomo v prihajajočih mesecih deležni močne dominance altcoinov, ima FTM pred seboj kar lep potencial rasti, saj lahko doseže vrednost med $5 in $6,5, po tistem bolj optimističnem scenariju, pa ima potencial rasti do okvirno $9. Kakšne pa so target kratkoročne oziroma naslednje target linije?

Prva target linija se nahaja pri $2,59, druga nekoliko višje pri $2,95 in tretja pri $3,37. Potencial rasti torej dobrih 60%, od trenutne vrednosti. Kot že omenjeno, pri trgovanju pa ne pozabite na BTC dominanco, saj ta kaj hitro lahko spremeni potek gibanja, zato to upoštevajte pri vaši trgovalni strategiji.

 

Gre za osebno mnenje, ki ni finančni nasvet, pred trgovanjem pa ne pozabite opraviti tudi lastne analize.

Predhodnji članek

ETH/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

CEL/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!