Floki Inu (FLOKI)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Kovanec: Floki (FLOKI)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi kovanec lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel.

FLOKI je še en izmed “pasjih” meme kovancev, ki se je kar dobro prijel med ljubiteljih. Gre za novejši kovanec, ki naj bi sicer temeljil na projektu, usmerjenem v NFT, torej naj bi dejansko imel za seboj neko fundamentalno osnovo, a o čem bolj resnem, je še mnogo prezgodaj razpravljati. Za enkrat je FLOKI pokazal tipični meme coin trend, kar pomeni hitra, eksplozivna rast, ki je pogosto mamljiva za manj izkušene trgovalce, nato pa hitra korekcija, nazaj na dno. FLOKI je kar nekaj mesecev miroval, z začetkom letošnjega leta, pa je ponovno pričel kazati znake življenja, predvsem pa je pozitiven znak ta, da je uspel s prebojem prve resistance linije, ki je sedaj postala prva support linija. Trenutno FLOKI nakazuje zdrav, bullish trend, kar vidimo po tvorbi higher high, higher low trenda. Pomembno je, da FLOKI ohrani trenutni support, s čimer bi ohranil tudi bullish strukturo. V nasprotnem primeru bo zagotovo prišlo do re-testa spodnjega supporta in najverjetneje tudi dna. 

Pozitivno je tudi dejstvo, da se trgovalni volume tega kovanca opazno viša, kar kaže na zanimanje retaila za ta kovanec. Vseeno gre za visoko tvegan kovanec, zato svetujem previdnost, v kolikor boste s tem kovancem trgovali, ali vanj vlagali. Glede na kratko dosedanjo življenjsko dobo, FLOKI ni ustvaril večjega števila ključnih območij. Poleg omenjenih support linij, ki so na spodnjem grafu prikazane z zelenimi območji, ima FLOKI zgolj eno močnejšo resistance linijo, katero je skušal, za enkrat žal neuspešno, prebiti pred nekaj tedni. Preboj te resistance linije in povečan volume, bi lahko FLOKI pognal kar precej višje.

Če pogledamo potencial rasti tega kovanca, je potrebno najprej jasno zapisati, da je o potencialu izjemno težko govoriti, saj FLOKI še ni tvoril bolj izrazitega makro trenda. Kljub vsemu lahko z uporabo Fibonacci analize določimo območja, ki bi potencialno lahko predstavljala makro ciljna območja. Najprej je tu območje okoli Fib golden pocketa, med okvirno $0,000162 in $0,000170, v primeru optimalnih pogojev, pa bi Floki potencialno lahko segel tudi do območja $0,000260. Vsekakor bo dejanska rast odvisna od gibanja BTC in makroekonomskih pogojev v mesecih, ki so pred nami.

Kovanci, kot so FLOKI, so tipični trgovalni kovanci, ki jih osebno ne bi vključeval v portfelj, saj ne prinašajo neke močne dolgoročne fundamentalne osnove. Vsaj za enkrat ne. Trgovanje s takšnimi kovanci je tvegano, zato je ključno imeti dobro risk management strategijo, prav tako pa je nujno redno in sprotno pobiranje dobičkov.


Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makroekonomske analize trga BTC ter altcoinov. Vse za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Preprost način, kako identificirati optimalno obdobje in območje nakupa ali dokupa, v primeru HODL strategije (PREMIUM)

Naslednji članek

Se je veliki finančni kolaps že pričel? Smo na pragu ene največjih finančnih kriz v sodobni zgodovini? Kaj pravijo indikatorji in kako se lahko pripravimo na potencialne dogodke

error: Vsebina je zaščitena!