Ethereum (ETH) / USDT – Tehnična analiza

Ethereum (ETH) je v nedavni korekciji uspel ohraniti nekaj več moči kot Bitcoin, kljub temu pa sta njuna dinamika in gibanje zelo podobna. Zato bo nadaljnji trend Ethereuma močno povezan z gibanjem BTC.

ETH je na 1D intervalu, podobno kot Bitcoin, tvoril t.i. makro rising channel trend, znotraj katerega se giblje vse od januarja, v njem pa bo ostal še nekaj časa. Skoraj identično z BTC, je tudi ETH razvil mikro falling wedge trend, ki velja za bullish trend, na katerega bomo bolj pozorni v naslednjih dnevih in tednih, saj bo prav ta trend pokazal smer prihajajočega gibanja. 

Po januarski korekciji je ETH našel močan support v območju $2500 – $2750, kjer se je nekaj časa konsolidiral, nato pa je prišlo do odboja. To območje je tudi makro support linija, kar v danem trenutku najverjetneje predstavlja spodnjo support linijo, pod katero ETH nikakor ne sme pasti, saj bi to pomenilo izjemno slabo napoved. No, glede na odboj BTC in nekaj boljše razmere na trgu, globje korekcije od omenjene support linije, v tem trenutku ne pričakujem, vsaj glede na aktualne indikatorje.

Trenutno aktualna support linija ETH se nahaja tik pod $3000, pri $2960, kjer je prišlo do odboja, kot posledica tvorbe lower low trenda. Omenjena support linija v tem trenutku predstavlja mejo pred ponovno korekcijo, do območja makro support linije ($2.500)

Pogoji za nadaljnjo rast so dobri, a največji izziv, trenutno predstavlja močno resistance območje, pod katerim se ETH nahaja. Gre za območje med $3.000 in $3.300. V tem trenutku si želim ETH videti nad tem območjem, saj gre za pomembno linijo, ki bo, ko jo bo ETH spremenil v support linijo, nudila močan support in podporo za napad na $4.000 in višje. 

Moč resistance linije potrjuje tudi Fibonacci analiza, saj se prav v omenjenem območju nahaja tudi Fib golden pocket. Glede na to, da se volume nekoliko manjša menim, da ETH v tem trenutku še nima dovolj moči za izdatnejši preboj resistance linije. Tako bo najverjetneje prišlo do zavrnitve in manjše korekcije, nazaj v območje trenutne support linije. Tu bi ponovno izpostavil pomen gibanja BTC, saj le ta močno vpliva na gibanje ETH in celotnega trga. V kolikor bi BTC prešel v ponovno večjo korekcijo, bo temu sledil tudi ETH, a v tem trenutku ocenjujem, da je verjetnost za kaj takšnega, manjša.

1D RSI nakazuje obrat trenda, kljub temu pa dva ključna trend indikatorja, MA50 (modra linija) in MA200 (zelena linija) sicer nakazujeta postopno spremembo trenda (bullish), a sta še vedno v bearish fazi. Kot lahko vidimo na grafu spodaj, se MA200 linija nahaja tika nad vrhom resistance linije, kar pomeni, da se mora ETH, za potrditev bullish trenda, pozicionirati nad MA200 (zelena) trend linijo.

Podobno nakazuje tudi EMA Ribbon indikator, graf spodaj. ETH je izgubil support, sedaj pa se skuša ponovno pozicionirati nad EMA Ribbon indikator, kar bo prvi bullish signal.

V danem trenutku še ne bi vstopal v ETH, predvsem zaradi pozicije tik pod resistance linijo. Območji, zanimivi za vstop, sta aktualna support linija $2900 – $3000 in makro support linija $2.500 – $2.750. Prva kratkoročna target linija je pri $3.170, nato pa območje $3.300.

Poudarki

  • ETH se je odbil od support linije tik pod $3.000, pri $2.960
  • Omenjena support linija je tudi aktualna support linija in možna točka vstopa
  • Makro support linija, ki predstavlja tudi potencialno spodnjo support linijo in točko vstopa, je v območju $2.500 – $2.750
  • ETH se nahaja tik pod močno resisatnce linijo, med $3.000 in $3.300
  • Trenutno ETH najverjetneje še nima dovolj moči za preboj, zato bo sledila manjša korekcije v območje support linije in ponoven poskus odboja
  • ETH potrebuje več voluma
  • Zaradi pozicije tik pod resistance linijo, vstop odsvetujem. Počakajte na korekcijo, ali pozicioniranje nad resistance linijo
  • Bodite pozorni na gibanje BTC, saj le ta neposredno vpliva na gibanje ETH

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Harmony (ONE) / USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Hedera (HBAR) / USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!