Ethereum (ETH) / USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Ethereum (ETH) je od sredine meseca marca pa do danes, naredil dobro 42% rast, kar je izjemno lep rezultat, glede na to, da še nismo v fazi izrazite dominance altcoinov, saj še vedno dominira BTC. Počasi ETH prihaja do točke, kjer bo potrebno sprejeti nekatere odločitve in pripraviti nadaljnjo strategijo.

Na 1D intervalu je ETH tvoril lep W vzorec, ki predstavlja bullish trend. Makro nastavki so še vedno bullish, a takšna rast, katero ETH kaže vse od sredine marca, na določeni točki izčrpa nakupni naboj, kar pripelje do korekcije. S tem ni nič narobe, saj so tudi korekcije sestavni del rasti, v kolikor gre za zdravo korekcijo, skozi katero kovanec akumulira nove moči za ponovni odboj. Makro indikatorji so še vedno bullish, več o tem v nadaljevanju, kar je dober znak.

Je pa ETH na 1D intervalu prav tako tvoril bearish, rising wedge trend vzorec, ki ga prikazujeta črni liniji. Navadno takšen vzorec pogosteje rezultira v korekcijo, kot v odboj. Tukaj moramo biti pozorni na 1D RSI, ki je tik pod območjem prenakupljenosti (na zgornjem grafu zgoraj) in na zgornjo trend linijo, katero ETH skuša prebiti. Volume pada in postaja nekoliko bolj negativen, kar nakazuje na to, da ETH počasi zmanjkuje zagona za izrazitejšo rast.

V kolikor bo ETH v naslednjih nekaj dnevih uspel preboj zgornje trend linije, bo najverjetneje prišlo do poskusa preboja resistance linije v območju med $3.600 in $3.850, za kar pa ocenjujem, da ETH v tem trenutku še nima dovolj moči. Glede na trenutne razmere na trgu, kjer prihaja do nekaj več nihanj in 1D RSI menim, da bo ETH prešel v zdravo korekcijo, najverjetneje nazaj v območje support linije med $3.050 in $3.250, kjer se bo konsolidiral in poiskal nov moment odboja. 

To bo tudi priložnost za vstop oziroma dokup ETH. Pogojno je aktualno še eno korekcijsko območje, med $2.600 in $2.800, a le v primeru večjih tržnih pretresov. EMA Ribbon indikator še vedno nakazuje bullish trend, kar je pozitivno, tudi iz vidika nadaljnje rasti.

Trenutno bi odsvetoval vstopanje, dokupovanje ali odpiranje dolgih pozicij, saj je verjetnost korekcije nekoliko večja. Spodnji prikaz Fibonacci analize prav tako potrjuje golden pocket v območju že prej omenjene support linije, med $3.050 in $3.250, kamor bo najverjetneje segla korekcija. Nižje najverjetneje ne bomo šli.

Še Fibonacci analiza resistance linije in naslednje target linije. Tudi tukaj se golden pocket nahaja natanko v območju resisatnce linije, med $3.800 in $3.900, kar je tudi naslednja target linija, takoj zatem pa bo ETH napadel območje $4.300.

Priporočam, da z vstopom počakate na omenjeno korekcijo, bodite pa pozorni tudi na gibanje BTC. V kolikor bi le-ta potegnil nižje, bo za seboj zelo verjetno potegnil tudi ETH in ostale altcoine. A za enkrat omenjene support linije BTC dobro držijo, zato večjih pretresov ne pričakujem.

 

Tehnična analiza je zgolj informativne narave in velja le kot osebna ocena možnega gibanja trenda. Pred trgovanjem priporočamo, da izdelate tudi lastno tehnično analizo.

Predhodnji članek

Dogecoin (DOGE) / USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Chainlink (LINK) / USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!