Ethereum (ETH)/USDT – Tehnična analiza

Na razočaranje mnogih, Ethereum (ETH), po zadnjem upgradu, ni naredil želenega odboja oziroma rasti, ampak je nadaljeval s korekcijo in nato prešel v krajšo konsolidacijo. Ne glede na odziv trga, je prehod iz PoW v POS uspel, kar je velik tehnološki dosežek in zdaj prihaja čas, ko bo ETH lahko pokazal svoj potencial.

Konsolidacija na support liniji

Kar nekaj časa je kazalo, da bi ETH lahko ponovno videli okoli območja $1000, a do tega ni prišlo, saj je, vsaj za enkrat, našel dovolj močan support na support liniji pri $1250, kjer je prešel v konsolidacijo. Sočasno ETH tvori descending channel, ki ga nakazujeta oranžni liniji, znotraj katerega se bo ETH gibal še vsaj nekaj časa, do bolj jasne potrditve trenda. Kot preostali trg, tudi ETH čaka, kaj bo storil BTC.

Glede na zadnjo korekcijo, ETH še vedno vztraja v uptrendu, glede na zadnje konsolidacijsko območje iz meseca junija, ko se je končala zadnja korekcija. Da ETH še naprej ostaja nad modro uptrend linijo, nakazuje na željo bikov, da ohranijo ključno moč in pozicijo za potencialni odboj ETH. Vsekakor pozitivno, a delo ne bo enostavno. Ključno je, da ETH ne izgubi trenutnega supporta v območju okoli $1250, saj bi v nasprotnem primeru to pomenilo nadaljevanje korekcije, najverjetneje do območja $980-$1050.

Na zgornjem grafu je pomembno še aktualno resistance območje, ki se nahaja med $1450 in $1550. Gre za območje, katerega mora ETH doseči in prebiti, v kolikor želi ponovno pokazati nekaj več bullish sentimenta. To potrjujeta tudi pomembni kratkoročni trend liniji MA20 in MA50 na spodnjem grafu, ki se nahajata v območju med $1356 in $1527. Biki v danem trenutku kažejo željo po preboju nad MA20 trend linijo, kar bi bilo dobro izhodišče za napad na MA50 trend linijo, a v tem trenutku ETH še nima toliko moči, zato bo potrebno biti potrpežljiv in najprej počakati na to, kaj bo storil BTC. ETH in altcoini bodo nato sledili, mnogi med njimi z lepimi donosi.

Še pogled na ključno trend linijo WMA200, kjer lahko vidimo, da ETH hodi skoraj natanko po njej, kar pomeni, da hodi po robu. Padec pod aktualno support linijo $1250 in še posebej padec pod WMA200, nikakor ne bi bil dober signal za kupce ETH, zato bodite pozorni na omenjeni trend liniji.

V fazi odločitve – makro Fibonacci analiza

ETH je našel močan support, a glede na ne najbolj rožnate razmere na trgu, lahko ta support kaj hitro izgubi. Zato bo potrebno biti pozoren na BTC, ki še vedno ni naredil tistega bolj jasnega premika, ki se nakazuje že nekaj časa. A menim, da bo do tega prišlo zelo kmalu in to bo vplivalo tudi na gibanje ETH.

Makro Fibonacci analiza (graf spodaj) kaže, da se ETH nahaja med dvema ključnima območjema in sicer spodnjo linijo območja golden pocketa (78%), ki se nahaja pri vrednosti $1121 in golden pocketom, ki se nahaja med $1735 in $1925. To je območje, ki bo aktualno v naslednjih dnevih in nekaj tednih. Vprašanje je, v katero smer se bo ETH nagnil. Nekaj prodajnega pritiska še ostaja, a biki že nakazujejo željo po vsaj nekaj odboja. Ali jim bo uspelo, bomo videli kmalu, kot rečeno, ko bo bolj jasen trend pokazal tudi BTC.

ETH/BTC

V primerjavi z BTC, ETH sicer že vse vse od začetka leta 2021 kaže kar nekaj moči, kar nakazuje modra makro trend linija. V tem trenutku se ETH nahaja natanko na sredini pomembnih Fib linij, med golden pocket območjem (temno zeleno območje) in močno resistance linijo, ki se nahaja natanko na Fib trend liniji 78%. Ponovno, to kaže na trenutno neodločnost, saj trg čaka na BTC in njegovo potrditev trenda. V kolikor bi BTC pokazal več moči in bi prešel v odboj, bo to najverjetneje nekoliko povečalo njegovo dominaco, kar pomeni, da se bo kapital iz altcoinov prelil v BTC, to pa bi lahko imelo za rezultat manjšo korekcijo ETH, v primerjavi z BTC. Najverjetneje bi v tem primeru ETH videli v korekciji do območja golden pocket, kar pomeni cca. dobrih 10%, tukaj pa bi ETH akumuliral dovolj moči za odboj, ki bi sledil odboju BTC, najverjetneje do makro resistance linije v območju med 0,073 in 0,076 sats. Vsekakor ETH še vedno ostaja v uptrendu, glede na BTC, kar pomeni, da bi, ko bo dominanca na strani altcoinov, ETH ponudil lepe donose.

Poudarki

  • ETH se nahaja na pomembni support liniji $1250, katera mora zdržati 
  • Padec te support linije bi pomenil nadaljnjo korekcijo do območja $980-$1050
  • ETH je v fazi konsolidacije, kjer čaka na reakcijo BTC. Zato bodite pazljivi na BTC
  • Odboj BTC bi lahko pognal ETH še nekoliko nižje zaradi povečanja dominance, a v tem primeru bi bilo zgolj vprašanje časa, kdaj bi tudi ETH sledil trendu BTC in bi prešel v odboj
  • Prva target linija za ETH je aktualna resistance linija, v območju $1450-$1550, sledi območje Fib golden pocketa $1735-1925, kjer pa bo verjetno prišlo do zavrnitve in manjšega pullbacka
  • Ostanite pozorni na makro tržne razmere.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI, sedaj za zgolj 50 EUR/leto, namesto 75 EUR!

Predhodnji članek

Chainlink (LINK) / USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Polygon (MATIC)/USDT – Tehnična analiza

error: Vsebina je zaščitena!