Ethereum (ETH) / USDT – Tehnična analiza

Ethereum (ETH) se krčevito oklepa ključne support linije, ki ga ohranja nad vrednostjo $1000, kar je dober znak. A ne pozabimo, pogosteje kot se kovanec dotakne support (ali resistance linije), večja je verjetnost, da jo prebije. Poglejmo si, kako kaže ETH v naslednjih dnevih in tednih.

ETH zelo dosledno sledi BTC in kot že omenjeno, se še vedno nahaja nad psihološko mejo $1000. Na 1D intervalu je ETH tvoril simetrični trikotnik, ki ga prikazujeta oranžni trend liniji. Gre za neodločen trend, kjer navadno pride do potrditve trenda, ko kovanec zapolni cca. 80% trikotnika. To bi se lahko zgodilo nekje proti sredini meseca, torej kmalu. 

Da se trg pripravlja na neko večjo spremembo kaže na 1D intervalu tudi Bollinger Bands indikator (graf spodaj), kjer je jasno videti, da prihaja do iztiska pasov, volume prav tako pada in to navadno pomeni, da se pripravlja nekoliko večja sprememba trenda. Pogoji za enkrat so dobri za odboj, a veliko je odvisno predvsem od BTC v prihodnih dnevih in tednih. Pogled na MACD indikator nakazuje pozitiven trend, prav tako prihaja pozitivni trgovalni volume, a je za enkrat nizek. Tudi 1D RSI nakazuje željo po odboju, a signali so za enkrat še dokaj šibki, zato bo potrebno počakati še kakšen dan, za bolj jasno sliko.

ETH se že nekaj časa nahaja tik nad ključnim in psihološkim support območjem $950-$1050, katero za enkrat ohranja še dovolj moči za akumulacijo in morebiten odboj. V kolikor bi to support območje popustilo, kar bo najverjetneje jasno kmalu, izdatnejšega supporta ni, vse do območja $550-$750.

Za bolj bullish trend, bi ETH moral prebiti resistance linijo (ni prikazana na grafu) pri okoli $1350, ključno pa je resistance območje $1700-$1900. Pozornost trenutno tako usmerjam na resistance linijo $1350 in trenutno support območje $950-$1050. Tedenski RSI je še vedno v globoki fazi preprodanosti, MACD pa sicer še vedno vztraja v negativni fazi, a nakazuje željo po obratu. Iz tega bi lahko ocenili, da je nekaj več možnosti za odboj, kot za korekcijo, a ponavljam, pozornost naj bo na gibanje BTC.

Potrditev lahko dobimo tudi z makro Fibonacci analizo (graf spodaj), kjer lahko vidimo, da je do ključnega supporta prišlo pri Fib liniji 78%, ki velja za zadnjo obrambno linijo. Tukaj trenutno prihaja do konsolidacije in kmalu bo jasno, ali bodo biki zbrali dovolj moči za odboj. Ključno območje, t.i. golden pocket se nahaja v območju že prej omenjene resistance linije $1390-$1500. To je tudi prva target linija ETH.

Vsekakor se nahajamo v fazi, ki je primerna za nekaj dokupa ETH in tudi nekaterih altcoinov, a ker dokončna kapitulacija ni izključena, priporočam dokup po sistemu DCA. Glede na dogajanje na trgu pričakujem, da bodo naslednji dnevi, do okvirno 15.7. ponudili več volatilnosti in dinamike. V takšnih trenutkih, ki so v veliki meri plod manipulacije kitov (najpogosteje menjalnic samih), lahko hitro pride tako do bear trapa (hitra večja korekcija in odboj), ali do bull trapa (hiter odboj in nato korekcija), zato bodite pazljivi, da ne zapadete v FUD ali FOMO. Držite se svojega plana, ne reagirajte v paniki, uporabite stop loss in ob doseženih target linijah, poberite nekaj dobička.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Tedenska analiza trga altcoinov (29.06.2022)

Naslednji članek

Decentraland (MANA) / USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!