Ethereum (ETH) / USDT – Tehnična analiza

Ethereum (ETH) zelo dosledno sledi gibanje BTC, a ker tudi sam sodi med altcoine, zanj prav tako velja, da je njegovo gibanje bilo in bo pogojeno z gibanjem BTC. Zato je trgovanje z njim v danem trenutku bear marketa precej bolj tvegano kot trgovanje z BTC, vsekakor pa ETH sodi med tiste redke kovance, ki ga velja imeti v svojem portfelju in ga dolgoročno akumulirati, a pazljivo in z glavo.

Podobno kot ADA, je tudi ETH prešel v fazo velike korekcije, nekje v mesecu novembru 2021. V začetku leta je makro support območje $2500-$2700 uspelo zadržati prodajni pritisk in prišlo je do odboja, a veselje ni dolgo trajalo, saj je nedavna velika tržna korekcija, vzela zagon tudi ETH, ki je tako izgubil makro support v omenjenem območju in padel na zadnjo močnejšo obrambno linijo, v območju $1750 – 1950.

V kolikor trg vsaj nekaj časa ne bo deležen večjih pretresov, bo ETH znotraj aktualnega support območja prešel v fazo konsolidacije in iskanja odboja. Da gre resnično za ključno in zadnje support območje, kaže tudi Fibonacci analiza na spodnjem grafu, kjer lahko vidimo, da se support območje nahaja natanko znotraj makro golden pocketa, torej območja, kjer navadno (ne tudi nujno) pride do spremembe trenda. Ob stabilizaciji razmer na trgu, šibkejšemu USD in močnejšemu BTC pričakujem, da bo tudi ETH kmalu znova pokazal nekaj svoje moči in se odbil od trenutnega support območja.

V kolikor  aktualno support območje v naslednjih dnevih in predvsem tednih ne bi zdržalo, bi sledilo dokaj veliko nadaljevanje padca, v območje $1100-$1300. A za enkrat ETH kaže dovolj moči. Tudi primerjava z BTC, torej par ETH/BTC kaže željo ETH po rasti, kar sočasno nakazuje tudi potencial altcoin season-a. Lahko bi rekli, da je ETH, na 1W intervalu tvoril makro bull flag, ki potencialno nakazuje lep odboj. Drži, flag ni ravno najbolj šolski, a vseeno. ETH se v paru z BTC nahaja na dnu rising channel trenda (oranžni liniji), kjer se nahaja že nekajkrat omenjena support linija, torej bo resnično zanimivo spremljati, ali bo le-ta nudila dovolj supporta za odboj ETH. V kolikor sledimo tehnično analitičnim podatkom, bi se ETH lahko odbil vse do območja cca. $3.300. S tem ni mišljen potencial rasti v času bull runa, temveč končna target linija v tem ciklu.

Povzetek

  • ETH dobro sledi BTC in nakazuje trend gibanja altcoinov.
  • Trenutno je stabiliziran natanko znotraj makro Fibonacci golden pocketa, kjer se nahaja tudi zadnja močna support linija, med $1750 in $1950.
  • Znotraj tega območja bo, v kolikor bodo razmere stabilne, prišlo do konsolidacije in nato odboja.
  • Za ETH je ključno, da prebije resistance linijo med $2500 in $2700, kar bi ETH vrnilo bullish naboj.
  • V kolikor v naslednjih dnevih in nekaj tednih support linija ne bi zdržala, bi najverjetneje sledila nadaljnja večja korekcija, do območja med $1100 in $1300.
  • ETH je vsekakor kovanec, ki ga velja akumulirati v svojem portfelju in verjetno eden redkih altcoinov, ki ga velja dokupovati v času bear marketa.
  • Stanje na trgu še vedno ni stabilno, zato lahko pride do hitrih sprememb. Priporočam spremljanje gibanja BTC in USD, ki bosta prva pokazatelja gibanja trga.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Cardano (ADA) / USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Hitra Bitcoin (BTC) / USD tehnična analiza in zakaj v tem času odsvetujem vlaganje v altcoine

error: Vsebina je zaščitena!