ETH/USDT – Tehnična analiza

ETH (Ethereum) je v zadnjih dnevih in tudi tednih, naredil izjemno lepo rast in prinesel lepe dobičke. Zato čestitke vsem, ki držite ETH, predvsem v dolgih pozicijah (HODL). Kaj sledi?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) sicer nakazujejo rahel bearish trend, a zelo sramežljivo. Že pogled na 1D indikatorje daje bolj jasno sliko, da ima ETH še dovolj moči za nadaljnjo rast v tem sklopu. ETH je imel nekaj smole z nedavno implementacijo t.i. hard forka, kar zna sicer nekoliko vplivati na samo rast, a ocenjujem, da drastičnih sprememb, vsaj za enkrat, ne bo. ETH bomo tako verjetno spremljali v fazi manjše konsolidacije, vsaj dokler bikom ne uspe preboj prve resistance linije, katera se nahaja v območju $2.495 in je sočasno tudi nova ATH točka. V tem trenutku ETH potrebuje le malo večji volume.

Takoj, ko bo prišlo do preboja omenjene točke, bo ETH napadel prvo target linijo, v območju $2.600 in nato drugo target linijo, v območju $2.780, kar bo služilo tudi kot podlaga za napad na psihološko mejo $3.000.

V kolikor biki ne bodo zbrali dovolj moči, bomo videli korekcijo ETH v območje $2.390 in v primeru nekoliko izrazitejšega bearish trenda, v območje $2.280, kar nakazuje spodnja, oranžna črtkasta črta trikotnika. Takšna korekcija je, vsaj po trenutnih indikatorjih malo verjetna, zato bomo ETH verjetno kmalu videli napasti mejo $3.000.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

XRP/USDT (LONG)

Naslednji članek

ZIL/USDT – Tehnična analiza

error: Vsebina je zaščitena!