ETH/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Ethereum (ETH) se je z mesecem novembrom prebudil in dosegel novi ATH, malo pod psihološko mejo $5.000. Kaj sledi v naslednjih urah in dnevih?

Najprej poglejmo malo širšo sliko. 1D indikatorji kažejo še vedno precej bullish sliko, saj se ETH že vse od meseca oktobra dalje, giba znotraj naraščajočega pravokotnika, katerega prikazujeta črtkasti vijoličasti črti. Vsekakor izjemno lepa in zdrava rast, kateri še ni videti konca, vsaj v smislu večjih korekcij. ETH bo tako vsaj še kakšen dan ali dva ostal znotraj omenjene trend linije, kjer bo akumuliral moči za preboj psihološke meje $5.000.

Tudi znotraj 4h indikatorjev, ETH izgleda dobro. Po lepi rasti je prešel v fazo konsolidacije, kjer bo iskal oporo za odboj. Najverjetnejše območje supporta, kjer bo prišlo do odboja, je v območju med $4.635 in $4.720, katerega prikazuje rdeč pravokotnik, tik na robu spodnje linije naraščajočega pravokotnika. Tu se nahaja tudi močan indikator EMA20 (oranžna linija), ki bi morala nuditi dovolj supporta za odboj, vsaj po trenutnih indikatorjih.

Trenutno ETH manjka le malo več voluma, a verjamem, da bo tudi ta kmalu prišel. Območje skrajne korekcije bi bilo, po trenutnih indikatorjih, do območja $4.530, kjer se nahaja spodnja rdeča linija (SL2), korekcijsko območje pri okoli $4.300, gledano 1W indikatorje, pa v tem trenutku ne spremljam, saj se takšne korekcije ne pričakuje. ETH je v dobri kondiciji in zgolj vprašanje ur, ali največ nekaj dni je, ko bo prebil mejo $5.000. 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost.

Predhodnji članek

SHIB/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

BNB/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!