ETH/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

ETH (Ethereum) je, za razliko od BTC, ki se sicer kondicijsko popravlja, v mnogo boljšem položaju, predvsem v smislu trenutne moči in trenda rasti. Kljub temu, da tudi ETH ni bil imun na nedavno korekcijo, je ohranil dovolj moči, da je ostal nad ključno EMA200 trend linijo. A prihajamo v trenutek, ko BTC ponovno nakazuje željo po odboju in prevzemu primata v smislu dominacije. Kako torej kaže ETH?

1D indikatorji nakazujejo na tvorbo simetričnega trikotnika, ki navadno nakazuje nedoločeno trend gibanje, kjer pa navadno pride do potrditve trenda, ko trend linija dopolni okvirno 80% vrednosti trikotnika. Glede na trenutno stanje, bo najverjetneje prišlo do potrditve v zadnjih dveh tednih meseca. Lahko tudi prej, v kolikor bo prišlo do občutnega povečanja voluma.  

Iz grafa je prav tako lepo razviden konstanten uptrend, ki ga prikazuje spodnja črtkasta črta, katero je sicer ETH za kratko prebil, prav v času nedavne velike korekcije, a je šlo za t.i. fake out oz. iztisk malih kupcev, saj se je ETH nato zelo hitro vrnil nazaj v trend linijo, znotraj trikotnika. 

Indikatorji prehajajo v bullish fazo, sicer še nekoliko sramežljivo, a nakazujejo nadaljevanje rasti. Za enkrat bo ta rast v smislu konsolidacijskega gibanja znotraj trikotnika. Iz vidika nadaljnje rasti bi bilo dobro, če bi se ETH prebil nad EMA50 linijo (modra linija), ki sicer ni tako pomembna trend linija kot EMA200 (bela linija), vsekakor pa nakazuje kratkoročno dinamiko gibanja in preboj nad njo, bi pomenil dodatno potrditev uptrenda.

Pogoji so trenutno dobri, naklonjenost trga altcoinom je tudi primerna, manjka le bolj odločen volume, ki bi ETH pognal višje oz. do preboja zgornje trend linije trikotnika, kar bi pomenilo odprto pot do prve target linije (TL1), ki se nahaja v območju $4.891, druga target linija (TL2) pa se že nahaja nad $5.000, v območju $5.521.

V naslednjih dnevih bomo ETH tako spremljali v nadaljevanju konsolidacijskega gibanja znotraj trikotnika, kjer bo iskal dovolj supporta za odboj. 

Glede na to, da se ETH nahaja v območju praktično zadnje resistance linije pred dosegom psihološke meje $5.000, znajo medvedje ustvariti še dodaten pritisk, da bi ETH potegnili nižje. Po trenutnih indikatorjih ne pričakujem večje korekcije. V kolikor pa bi do nje vendarle prišlo, sta ključni dve support območji.

Prvo support območje je prav na robu spodnje trend linije trikotnika, pri okoli $3.880, naslednja suppport linija pa se nahaja v območju med $3.500 in $3.303. Kar je v tem trenutku tudi spodnja support linija. Skrajno korekcijsko območje je sicer še precej nižje, pri okoli $2.780, a takšne korekcije ne pričakujem, saj bi to pomenilo že konkreten prehod trga v bear market.

Kje vstopiti?

V kolikor nameravate vstopati v trgovanje oz. dokupiti ETH, potem je ETH sedaj v odličnem položaju, saj se nahaja v t.i. golden pocket poziciji. Vseeno pa svetujem, da se ne hiti brezglavo z nakupom. Ključni sta dve OTE točki (Optimal Trade Entry). Prva se nahaja v območju med $4.100 in $4.245, kjer se ETH trenutno tudi nahaja, druga pa je nekoliko nižje, v območju support linije, med $3.419 in $3.500.

Kot rečeno, ETH je zrel za vstop. Ker pa je to območje tudi območje resistance linije, bi počakal na potrditev trenda, preden bi vstopal. To pomeni, da se more zgoditi en, od dveh možnih scenarijev:

a. Odločen preboj trenutnega območja

b. Počakal bi na korekcijo znotraj trenutnega območja in na ponovni odboj. To pomeni potrditev trenda

Ko se zgodi kateri koli od omenjenih scenarijev, bi vstopil. Tako je vstop bolj optimalen, kot brezglavo vstopanje. ETH ima v tem ciklu potencial rasti do cca. 30%, kar lahko ponudi lep donos. Vsekakor pa to ne pomeni, da ETH ne bo šel še višje v tem bull runu. Ocenjuejm, da bi, pod optimalnimi pogoji, ETH lahko zrasel do območja $8.500 do $10.000 v tem bull runu. Možno tudi višje, a je nadaljnja rast močno pogojena z globalnimi ekonomskimi trendi, ki bodo sledili v naslednjem letu. 

Dobičke izplačujte po delih, glede na doseženo traget linijo.

ETH se pripravlja na lep odboj, ki bo najverjetneje sledil proti koncu leta, ali v prvi polovici meseca januarja. Kratkoročno moramo biti pozorni na njegovo gibanje znotraj trend trikotnika, kjer bo, okvirno v zadnjih dveh tednih leta, prišlo do potrditve trenda, v kolikor ne bomo deležni že prejšnjega izdatnega povečanja voluma.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. 

Predhodnji članek

BTC/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

DOT/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!