ETH/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Z začetkom decembra smo dočakali nekoliko bolj odločen altcoin season, kar pomeni, da se je dominanca iz BTC prevesila v altcoine, ki zato posledično hitreje rastejo in dajejo boljše donose. Dobra novica za BTC je, da še vedno vztraja nad ključno support linijo $56.000, a še vedno ostaja možnost korekcij, o katerih sem že pisal. Najverjetneje bomo BTC še nekaj časa spremljali v fazi konsolidacije, saj čakamo tisti ključen trenutek, ko bo prišlo do bolj izrazitega voluma, kar bo pognalo vrednost BTC proti vrhu.

A vse ni tako monotono. Mnogi altcoini dajejo lepe donose in eden takšnih je tudi ETH (Ethereum). Poglejmo, kako mu kaže v prihajajočih dnevih in tednih.

1D indikatorji kažejo precej bullish sliko, kar pomeni, da nas le še malo loči od preboja psihološke meje $5.000. Pogled na 1D interval pokaže, da ETH nakazuje tvorbo zelo bullish trenda, t.i. cup & handle vzorca, ki ga prikazuje temno modra linija. Za potrditev tega trenda, bi ETH moral preiti v manjšo korekcijo, kar trenutno tudi nakazuje. Glede na trenutne indikatorje, bomo ETH najverjetneje spremljali v manjši korekciji znotraj support območja $4.301 in $4.488 (SL/Entry point), ki je tudi dobra vstopna točka, v kolikor nameravate ETH dokupiti, ali vstopiti. Znotraj tega območja je nastavljenih dovolj nakupnih naročil, da bo prišlo do odboja, skozi katerega bo ETH napadal naslednji target liniji. Prvo (TL1) pri $4970 in drugo (TL2) že krepko nad psihološko mejo $5.000, pri $5.546.

Pod že omenjeno support linijo se nahaja še ena, sicer nekoliko manj močna, a v primeru nekoliko večje korekcije, bi ta morala zadržati morebiten pritisk trga. Omenjena support linija se nahaja v območju med $3.918 in $4.195 (SL2). To sta tudi support liniji, katere spremljam in znotraj katerih priporočam nastavitev nakupnih naročil.

Skrajno korekcijsko območje (SL3) je sicer med $3.406 in $3.666, a takšnih korekcij ni za pričakovati. Vsekakor rast ETH nakazuje tudi pozitven trend za ostale altcoine, zato izkoristite priložnost za nakupe oz. dokupe. V danem trenutku bodite pozorni na resistance linijo (RL), katero mora ETH prebiti za nadaljnjo rast in na ključno support linijo, ki je tudi dobra vstopna točka (SL/Entry point)

Priporočila 

Pomembno je, da ne pozabite na sprotno izplačevanje dobičkov in da ne poskušate pokupiti vse “potencialne” kovance v upanju, da bodo vsi zrasli. Navadno je takšen pristop visoko tvegan. Priporočam, da si pripravite trgovalno strategijo, v katero vključite, poleg BTC, 1-3 bolj “stabilne” in zanesljive altcoine, kot je npr. ETH, k tem pa lahko dodate npr. 1-2 nekoliko bolj tvegana altcoina z nizkim market capom, ki bosta sicer nudili hitrejši, morda tudi večji donos (kratkoročno), a sta nekoliko bolj tvegana, kar ne gre pozabiti. Zato previdno pri trgovanju in držite se svoje strategije.

Vsekakor pa ne stavite zgolj na 1 kovanec, kot tudi ne skušajte pokupiti vse možne kovance, kot sem že omenil.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. 

Predhodnji članek

OMG/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

SHIB/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!