ETH/USDT – Tehnična analiza

ETH (Ethereum) je po veliki korekciji našel support v območju $2.100 – $2.300, kjer je pred okvirno tednom dni, prišlo do odboja. Vsi, ki držimo ETH smo brez dvoma bili veseli rasti, a podobno kot BTC, tudi ETH ni uspel prebiti močne resistance linije v območju $2.800. Zaradi današnjega močnega prodajnega pritiska, je ETH ponovno prešel v korekcijo. Trenutno je našel support, a vprašanje je, ali bo le-ta dovolj močan.

Zaradi še vedno nestabilnega trga in dodatnega prodajnega pritiska, bomo v tokratni analizi pogledali kratkoročno scenarije, ki lahko sledijo v naslednjih urah in dnevih. Na 4H intervalu, je ETH, podobno kot BTC, tvoril bullish trikotnik, ki navadno nakazuje na željo vrednosti po nadaljnji rasti. Kot že omenjeno, je ETH večkrat poskušal prebiti zgornjo trend in resistance linijo pri okoli $2.800, kar mu ni uspelo, tudi po zaslugi ne najbolj odločnega voluma. S povečanjem prodajnega pritiska, ki je sledil korekciji BTC, je v korekcijo prešel tudi ETH.

Kot je razvidno iz zgornjega grafa, se v območju $2.768 in $2.832 nahaja močna resistance linija, ki predstavlja prvo in ključno oviro, pred nadaljnjo rastjo ETH do psihološke meje $3.000. 

Gledano iz vidika support linij, se prva in najbolj aktualna support linija, kjer je za enkrat tudi prišlo do odboja, nahaja pri vrednosti $2.623. To je tudi območje, ki ga kratkoročno tudi spremljam kot primarno območje, pred nadaljnjo korekcijo. Trenutni prodajni pritisk je nekoliko popustil, zato je prišlo do že omenjenega odboja, a za enkrat ta (še) ni dovolj izrazit, da bi lahko z večjo zanesljivostjo rekli, da ETH nadaljuje z rastjo. Omenjeni support liniji sledita še dve in sicer v območju $2.480 in spodnja pri $2.385. Prav ta spodnja je zadnja meja, pred zelo verjetnim padcem pod vrednost $2.000, v kolikor support ne bi zdržal. 

ETH v danem trenutku, podobno kot BTC, še vedno tvori higher low trend, ki nakazuje rast. Da bi ohranil omenjeni trend, mora support linija $2.623 zdržati pritisk, kar bo jasno že v nekaj naslednjih urah oziroma največ nekaj dnevih.

Indikatorji za enkrat še kažejo pozitivno sliko, ne glede na korekcijo. RSI je v pozitivni fazi, EMA Ribbon indikator (graf zgoraj) sicer želi preiti v bearish obrat, a za enkrat še služi kot support, kar nas lahko nekoliko pomiri. Nekoliko bolj bearish je le MACD indikator, a tudi ta se že postavlja v konsolidacijsko fazo. Tudi pogled na trend liniji EMA20 in 50 (graf spodaj) kaže, da se ETH nahaja med obema trend linijama, kar ohranja bullish status.

Vsekakor bi želel videti ETH, da se ponovno postavi nad EMA20 trend linijo (oranžna linija, graf zgoraj) in od tu dalje išče support za odboj. Kaj lahko torej pričakujemo v naslednjih urah in nekaj dnevih?

Vsekakor lahko pričakujemo še nekaj prodajnega pritiska, zato bo potrebno pozorno spremljati omenjene support linije, vse dokler se ETH. Kot je razvidno iz spodnjega grafa, ki prikazuje prodajni pritisk (Pressure Bands), je zelen pas iz svetle barve prešel v nekoliko temnejšo, kar pomeni, da nakupni pritisk popušča, medtem ko rdeč pas ostaja svetlo rdeč, kar predstavlja visok oz. povečan prodajni pritisk. Se pa krivulja niža, kar pomeni, da bomo vsaj kratkoročno deležni manjšega odboja, čemur smo pravzaprav že priča v tem trenutku.

Kratkoročna Fibonacci analiza nam ponudi območja, kjer lahko pričakujemo nekaj več pestrega dogajanja. Tukaj moramo biti pozorni na t.i. Golden Pocket območje, katerega predstavljajo zelene črte. ETH se mora pozicionirati in konsolidirati znotraj le-tega, to je nad $2.717, kar predstavlja Fib 50% vrednost. Ob prilivu pozitivnega voluma, do katerega sicer prihaja, a še ne v zadostni meri, je prva in ključna kratkoročna target linija v Golden Pocket-u (prej smo govorili v območju), to je med $2.849 in $2.885, naslednja pa tik nad $3.000.

Razmere na trgu so še vedno nestabilne. Veliki padec so zabeležile tudi mnoge pomembne delnice. PayPal delnica je tako zabeležila kar 25% padec (-25%). Kot že omenjeno, na nadaljnje gibanje ETH bo vplivalo tudi gibanje BTC. Zato previdnost pri trgovanju.

Kako trgovati?

V kolikor hodlate in vas vloženi  znesek ne ogroža eksistenčno oziroma kratkoročno ne potrebujete denarja, potem preprosto vztrajajte in ob korekciji dokupujte ETH.

V kolikor trgujete, bi ob preboju vrednosti okoli $2.600, torej malo pod support linijo, določil stop loss za izstop. V tem primeru bo potrebno spremljati, kdaj bo prišlo do odboja oz. konsolidacije, kjer bo primerno mesto za vstop. Najbolj zanimivo mesto je območje naslednje support linije, pri okoli $2.480. Predvsem bodite pozorni na širšo sliko. V danem trenutku vsekakor še ne bi odpiral dolgih pozicij, bodo pa za Premium uporabnike na voljo dodatne follow up analize in priporočila.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium 

Predhodnji članek

MANA/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

FTM/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!