ETH/USDT (Tehnična analiza)

Po tem, ko je ETH (Ethereum) dosegel vse določene cilje iz zadnje tehnične analize, je prišlo do pričakovane, a zdrave korekcije, kjer bo ETH nabiral novih moči za ponoven napad na višje cilje. Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dnevih?

4h indikatorji (EMA, BB, RSI in MACD) še vedno vztrajajo v bearish oz. negativni poziciji, predvsem po zaslugi negativnega in nizkega voluma. ETH se trenutno nahaja tik nad prvo in močno support linijo, med $3090 in $3159, katero predstavlja zgornji rdeč pravokotnik (SL1), kjer se prav tako nahaja močan indikator EMA50. Prav tako je to področje spodnje linije EMA Ribbon indikatorja. Oba indikatorja nakazujeta, da se tukaj nahaja precej veliko območje nakupnih pozicij, kjer bo ETH skušal najti dovolj opore za ponoven odboj.

V kolikor bikom v naslednjih urah oz. nekaj dnevih uspe zbrati dovolj moči (spremljati bo potrebno omenjeno območje), bomo ETH videli v ponovnem poskusu preboja do ključnega področja resistance linije, med $3260 in $3321, katerega predstavlja oranžen pravokotnik. Od tu naprej pa bo ključen predvsem preboj tega področja, katerega ETH v zadnjih nekaj poskusih ni uspel prebiti. V trenutku, ko bo bikom to uspelo, bomo ETH videli napasti prvo target linijo (TL1), ki se nahaja v območju $3450, naslednja target linija pa je v območju $3570 (TL2). A za to bo ETH potreboval izdatno večji volume.

Ker pa so, kot že rečeno, indikatorji še vedno v bearish fazi, bomo najverjetneje ETH spremljali v nadaljnji korekciji znotraj prvega support območja (SL1), med $3090 in $3159. V kolikor omenjeno območje ne bo nudilo dovolj supporta za stabilizacijo in nato odboj, bomo ETH spremljali v korekciji v naslednje območje supporta (SL2), ki se nahaja med $2970 in $3030. To bi bila pravzaprav zadnja obrambna linija, kjer je nastavljenih več nakupnih pozicij. Naslednji support območji sta nato šele pri vrednosti $2800, skrajno korekcijsko območje pa bi bilo pri $2645.

Glede na trenutno situacijo na trgu, že omenjene indikatorje in ATR indikator, osebno spremljam predvsem območji SL1 in v nekoliko manjši meri tudi SL2, kot najbolj verjetni korekcijski območji. 1W ATR (tedenski) sicer dopušča možnost skrajne korekcije do območja $2645, a kot že omenjeno, tega območja ne spremljam, saj bi ga dosegli izključno v primeru večjih FUD novic, ali nenadnega in načrtnega povečanja kratkih pozicij oz. “razprodaje”.

Bliža se konec meseca, razmere za altcoine so zelo dobre, zato verjamem, da bomo že v naslednjih dnevih videli bolj jasno sliko. Jesen, ki je tik pred vrati, pa bo zagotovo zelo donosna za ETH, kot za mnoge druge kovance. Za vse, ki HODLate ETH, v miru počakajte na odboj, za vse, ki trgujete pa svetujem, da počakate na spremembo oz. potrditev trenda in nato vstopite. ETH je namreč poleg BTC in ADA eden tistih kovancev, kjer ne gre špekulirati s ceno in ga je zato veliko bolj donosno videti kot naložbo (dolgoročno) in ne kot trgovalni kovanec za swing trejding ali scalping.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Ker pa se trendi hitro spreminjajo vas vabim, da spremljate našo Facebook stran, kjer tudi večkrat dnevno objavimo novice, trende, analize, signale.

Predhodnji članek

ADA/USDT (Tehnična analiza – follow up)

Naslednji članek

Do kdaj lahko pričakujemo rast kripto trga in kdaj nastop medvedjega cikla?

error: Content is protected !!