ETH/USDT (Tehnična analiza)

ETH (Ethereum) že nekaj časa nakazuje željo po dominaciji. Ne samo v odnosu do BTC, temveč tudi v odnosu do celotnega kripto trga. Od sredine meseca julija, je ETH prikazal izjemno lepo rast, saj je naredil skoraj 60% odboj. A poglejmo, kako mu kaže v naslednjih dnevih in tednih.
4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) se še vedno nahajajo v bullish oz. pozitivni fazi, a je že opaziti nekaj manj odločnosti bikov. ETH je tvoril lep naraščajoč pravokotnik, katerega prikazujeta oranžni črtkasti črti, znotraj katerega se ETH giba vse od 19.7. dalje. Trenutno se nahaja v območju močne resistance linije, med okoli $2550 in $2750. Območje prikazuje zgornji del naraščajočega pravokotnika. Ključno je, da biki zberejo dovolj moči in prebijejo omenjeno območje, katero je tudi močna psihološka meja.

Glede na trenutne indikatorje ocenjujem, da bomo ETH spremljali v poskusu preboja omenjenega območja, do okvirno konca tega tedna. V kolikor bo bikom uspel odločen preboj, bomo ETH spremljali v napadu na prvo target linijo (TL1), v območju $2789, nato pa naprej do območja tik pod naslednjo psihološko mejo $3.000, do $2940 (TL2). Od tu dalje je zadnja target linija, v tem merjenem ciklu, v območju med $3.090 in $3.156 (zelen pravokotnik TL3).

A glede na nekoliko bolj zadržan volume ocenjujem, da bomo ETH, v kolikor ne bo v naslednjih nekaj dnevih prišlo do bolj odločnega voluma, spremljali v manjši, a zdravi korekciji. Glede na 1D ATR indikator, v naslednjih urah in nekaj dnevih, korekcija ne bo večja od $145, kar bi ETH vrnilo v območje zelo močne support linije, med $2410 in $2480. Območje se nahaja med SL2 in SL3 rdečima pravokotnikoma, kjer je nastavljenih kar nekaj nakupnih pozicij. 1W ATR indikator pa je nekoliko bolj bearish in nakazuje možnost korekcije, do višine $485, kar bi ETH vrnilo v območje $2140, katerega prikazuje spodnji rdeč pravokotnik SL4. To je območje, kjer je nastavljenih daleč največ nakupnih naročil, je pa to tudi območje močnega indikatorja EMA200. Preboj tega, bi pomenil že nekoliko zaskrbljujoč scenarij. A prepričan sem, da tako globoke korekcije ETH ne bomo videli, razen v primeru izjemno negativnih novic, oz. načrtne razprodaje, kar pa, sodeč po analizi dogajanja na menjalnicah, vsaj v naslednjih dnevih, ni pričakovati.

Zgornji graf prikazuje vrednosti vseh ETH kovancev na menjalnicah. Višja kot je vrednost (vijolična linija), več kovancev imajo kupci shranjenih na menjalnicah, večja je verjetnost, da se pripravljajo na prodajo ETH, kar nakazuje na nižjo vrednost. Kot je razvidno iz grafa, je trenutna vrednost na zelo nizki ravni.

Podobno prikazuje tudi naslednji graf ETH: All Exchanges Inflow, kateri prikazuje vrednost vseh ETH prilivov na menjalnice, z namenom menjave oz. prodaje. Vrednost prikazujejo vijolični stolpiči, ki so na precej nizki, a konstantni ravni.

Glede na zgoraj prikazane podatke, bomo ETH najverjetneje, kot že omenjeno, spremljali vsaj še nekaj dni, v območju znotraj trend linij naraščajočega pravokotnika, med okvirno $2550 in $2750. Do bolj jasnega trenda bo najverjetneje prišlo do konca tedna (okvirno od četrtka dalje). V kolikor biki v tem času ne bodo uspeli prebiti resistance linije pri okoli $2750, bomo ETH videli v manjši, a zdravi korekciji, do že prej omenjenih dveh področij, med SL2 in SL3.

Ne glede na vse, ostajam zelo bullish, kar se tiče Ethereuma. Brez dvoma je eden izmed 3 kovancev, ki ne sme manjkati v vašem portfelju. V kolikor pa se bo ugoden trend na trgu nadaljeval ocenjujem, da bo ETH še letos prebil mejo $5000 in se približal vrednosti $6.000. A do konca leta je še kar nekaj časa, zato pojdimo lepo po vrsti. Dogodki na kripto trgu se hitro vrstijo in spreminjajo. Zato je ključno, da dogajanja redno spremljamo, saj bomo le tako lahko optimizirali naše trgovanje. Za vse tekoče informacije, analize in novice, spremljajte našo Facebook stran.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

ADA/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

VET/USDT (Tehnična analiza)

error: Content is protected !!