ETH/USDT – Tehnična analiza

Ethereum (ETH) se je solidno pobral po nedavni veliki korekciji trga in se stabiliziral v območju med $2.500 in $2.900. Trenutno se nahaja na močni in pomembni support točki, to je na EMA 180D, katero predstavlja rumena črta. Za ETH je pomembno, da omenjena linija zdrži, kar bi bil dober pokazatelj odločnosti bikov, da trend še bolj izdatno obrnejo proti vrhu. Kar je pozitivno je to, da je ETH tvoril t.i. naraščajoči trikotnik, ki navadno pomeni zelo bullish trend – prikazujeta ga modri črtkasti črti. Kaj lahko pričakujemo v prihodnjih dnevih?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA in BB) nakazujejo bullish trend, kar ETH trenutno pogreša je bolj izdaten volume, katerega potrebuje, da bi prišlo do preboja pomembne resistance linije (zgornja črta trikotnika), v območju $2.900. Trenutni dogodki na trgu nakazujejo željo bikov, da prebijejo omenjeno linijo, kar bi se lahko zgodilo v naslednjih dnevih, v kolikor bodo biki akumulirali dovolj moči, petek in vikend pa ne bi prinesla negativnih pretresov in novic.

V kolikor bo bikom uspel preboj omenjene linije, bo ETH napadal naslednje pomembno področje, kjer se nahaja tudi ključna target linija, v območju med $3.400 in $3.500 (zelen pravokotnik). Ob trenutnih indikatorjih in razmerah na trgu, bi ETH to področje lahko dosegel do sredine junija, a potrebna bo večja odločnost bikov.

V kolikor bo resistance linija (zgornja črta trikotnika) nudila prevelik odpor, bomo ETH spremljali v manjši korekciji znotraj trend trikotnika. Najprej do prve support linije v območju med $2.500 in $2.600, katero tvori spodnja črta trend trikotnika. V kolikor bi vikend prinesel ponovne negativne novice oziroma ponovno korekcijo trga, bo prišlo do re-testa naslednje močne support linije, ki se nahaja v območju med $2.130 in $2.340 (rdeč pravokotnik). Skrajno korekcijsko območje ETH, po trenutnih indikatorjih, je v območju okoli $1.730, a to le v primeru, da bi videli ponovno nepričakovano veliko korekcijo trga.

ETH vsekakor nakazuje željo, da doseže novi ATH, a pot do tja ne bo lahka. Trg se je stabiliziral, kar potrebujemo sedaj, je pritok svežega investicijskega kapitala in nove pozitivne novice, kar bi poskrbelo za večjo odločnost investitorjev.

Gre za osebno mnenje in kot vedno, priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

BTC/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Analiza trga in gibanja BTC

error: Content is protected !!