ETH/USDT – Tehnična analiza

Po nedavni veliki korekciji trga, tudi ETH (Ethereum) išče svoje območje stabilizacije in priložnost za odboj. Mu bo uspelo?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) so še vedno v bearish fazi. V kolikor bomo pozorni, bomo opzili, da je ETH tvoril t.i. bear flag trend, kateri navadno nakazuje nadaljevanje negativnega trenda oziroma nadaljnjo korekcijo. Trend prikazujeta modri črtkasti črti pravokotnika, kateri sledi trend liniji velikega padca nedavne korekcije. Razmere na trgu prav tako niso idealne, kar nakazuje, da se bomo vsaj še nekaj časa borili z nihanji.

V vsem je pozitivno to, da ETH nakazuje večji in pozitiven volume, kar nakazuje na to, da želijo biki prevzeti pobudo. A žal tudi 1h in 1D indikatorji kažejo na negativen trend. Vsekakor nič prijetnega, a tudi ne presenetljivega, po nedavni veliki korekciji, ko trg še nekaj časa spremljajo “popotresni sunki”.

ETH se trenutno nahaja tik nad ključno support linijo, v območju $2.400, katero nakazuje spodnja črtkasta črta pravokotnika (SL). Gre za pomembno področje, kjer bo, verjetno že v naslednjih urah, prišlo do re-testa. V kolikor bo support linija zdržala pritisk medvedov, bomo videli odboj, najverjetneje v območje, okoli $2.700, nato pa bo sledilo gibanje ETH znotraj trend linije (vsaj nekaj dni), katero prikazuje modri pravokotnik.

Prva target linija se nahaja v območju $2.900 (TL1). V kolikor bi ETH uspel doseči in prebiti to resistance oziroma target linijo, bi bil to dober znak za napad na naslednjo target linijo v območju $3.200 (TL2), od tu pa bi sledil poskus napada na tretjo target linijo, v območju $4.000 (TL3). A pot do tja bo vse prej kot lahka. Razmere na trgu niso idealne, vsaka nova negativna vest lahko še dodatno zamaje trg, zato se bodo biki morali pošteno namučiti.

V kolikor pa trenutna support linija (SL), kjer se ETH trenutno nahaja, ne bo zdržala pritiska medvedov, bomo videli nadaljevanje korekcije ETH. Najprej v območje med $1.900 in $2.000 (SL1), nato pa v območje $1.400, v kolikor bi se negativni trend nadaljeval, a to bi pomenilo že 40% korekcijo od trenutnega stanja, kar zagotovo ne bi bil dober znak za kripto trg.

Glede na trenutne indikatorje ocenjujem, da večje korekcije od omenjenega območja $1.900 – $2.000 ne bo, razen v primeru, upam si trditi, načrtnih negativnih novic, katere bi dodatno zamajale celoten kripto trg oz. načrtnih izplačil večjih vlagateljev, s čimer bi še dodatno zamajali trg in zbijali cene, kar bi pregnalo manjše, manj izkušene vlagatelje. ETH potrebuje malo bolj odločen pritisk bikov in posledično pozitiven volume, kateri bi ETH konsolidiral znotraj prikazanih trend linij, nato pa bomo spremljali ponovno rast ETH. Ne bo lahko.

Naj kljub ne najboljšim pogojem na trgu zaključim z malo šale in v tonu naših politikov. Naslednje ure in dnevi bodo odločilni, saj mora support linija, kjer se ETH nahaja, zdržati pritisk medvedov, da bi prišlo do obrnitve trenda. Počakajmo in pozorno spremljajmo. 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

BTCUSDT – Tehnična analiza, ali kaj sledi po padcu kripto trga?

Naslednji članek

(Govorice) – Se obeta še en načrtni dip in nato eksplozivni odboj?

error: Content is protected !!