ETH/USDT – Tehnična analiza

ETH (Ethereum) je po nedavni korekciji trga naredil izjemno lep in hiter odboj, ter dosegel novi ATH. Trenutno se nahaja v poziciji, iz katere bo poskušal doseči in preseči psihološko mejo (in novi ATH) $3.000. Mu bo uspelo?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) so še vedno v zelo bullish fazi, prav tako imamo pozitiven in velik volume. Tudi pregled 1D indikatorjev kaže, da ETH še vedno ni v fazi prenakupljenosti (RSI) in da je še vedno dovolj prostora in moči, vsaj po trenutnih indikatorjih, da bo ETH naredil še nekaj rasti, preden bomo spremljali novo korekcijo.

ETH že od začetka aprila tvori naraščajoči pravokotnik, katerega označujeta dve modri, črtkasti črti, znotraj katerega se ETH giblje praktično ves čas. Sodeč po trenutnih indikatorjih, se ETH nahaja tik pod ključno točko, katero označuje zelena črta (TL1), v območju $2.800. Omenjeno območje je tudi prva target linija, katero mora ETH doseči (in preseči), preden bo skušal napasti ključen cilj, v območju $3.000 (TL2). $3.000 je tudi pomembna psihološka meja, katero bi ETH predvidoma lahko dosegel v naslednjem tednu oz. v prvi polovici maja. A kot rečeno, potrebno bo spremljati odločnost bikov, s katero bodo prebili območje $2.800. Vsekakor prehiter preboj omenjenih območij ne bi bil najboljši znak, saj bi takšno “eksplozivno” rast skoraj zagotovo spremljala hitra in večja korekcija. Najbolj optimalna bi bila krajša konsolidacija ETH tik pod zgornjo modro črto, kar bi bikom omogočilo koncentracijo moči, za preboj proti $3.000 (t.i. zdrava rast).

Vsekakor pa velja opozoriti tudi na možnost korekcije. V primeru trendov, kot ga trenutno tvori ETH (naraščajoči pravokotnik), obe trend linij (črtkasti črti), tvorita tudi območje možne korekcij, kar je lepo videti v primeru špic. ETH je dosegel zgornjo trend linijo in se nato spustil vse do spodnje support linije. Tako velja opozoriti na območje med $2.500 in $2.300, označeno z rdečima črtama (SL1 in SL2), kateri tvorita najbolj verjetni območji korekcije ETH, v kolikor bo bikom pošla moč in bo posledično upadel tudi volume.

Trenutni pogoji so zelo dobri za ETH. Tudi vse pozitivne novice, povezane z ETH nakazujejo, da bomo spremljali izjemno lepo rast v naslednjih tednih in mesecih. Korekcije, do katerih bo vsekakor prišlo, pa potencialnih vlagateljev ne smejo odvrniti, saje je ETH pokazal in dokazal, da so le-te zgolj iskanje zaleta za nove visoke cilje in priložnost za nakup.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

Evropska investicijska banka izdala 2 letne obveznice s podporo ETH blockchain-a

Naslednji članek

VET/USDT – Tehnična analiza

error: Vsebina je zaščitena!