ETH/USDT – tehnična analiza

Altcoini nakazujejo vse večjo in večjo moč, kar pomeni, da smo vse bližje prehodu iz BTC dominance, v altcoin dominanco. Osebno ocenjujem, da se nam obeta izjemna rast altcoinov v prihajajočih tednih in nekaj mesecih, v kolikor le ne bo prišlo do kakšnih neljubih geopolitičnih dogodkov oziroma pretresov.

In ko bodo altcoini potegnili, bo najprej to storil ključni altcoin, Ethereum (ETH). Prav zaradi tega si poglejmo. kaj kažejo kratkoročni indikatorji in trendi. 

ETH je prebil simetrični trikotnik, ki ga je nekaj časa tvoril na 1D intervalu in se pognal v odboj. Vsekakor potrditev bullish trenda, o katerem sem v preteklih analizah že pisal. No, kljub temu bo potrebno, za tisto pravo veselje, še malo počakati. Kot omenjeno, je ETH prešel v odboj in prebil zgornjo trend linijo, kar ga je pognalo nad $3.000. Ključno vlogo v danem trenutku igrata močna support linija v območju $2.800 in močna resistance linija, ki se nahaja v območju med $3.100 in $3.300, torej natanko v območju, kjer se ETH trenutno nahaja.

Volume počasi narašča in nakazuje na to, da najverjetneje ne gre za t.i. fake out preboj, a za potrditev bo potrebno počakati na re-test support linije, ali pa na preboj resisatnce linije. Da se ETH trenutno nahaja v pomembnem območju, kaže tudi Fibonacci analiza, kjer lahko vidimo, da se ETH nahaja natanko znotraj t.i. golden pocket območja. Gre za eno najbolj ključnih območij, kjer navadno pride do odločilnih sprememb, bodisi potrditve trendov, ali korekcije.

Glede na naraščajoči pozitiven volume in pozitivne indikatorje na 1D intervalu ocenjujem, da se ETH pripravlja za nadaljnjo večjo rast. Ker je trenutno v območju golden pocketa, bo dogajanje v naslednjih urah in dnevih odvisno predvsem od voluma. RSI in MACD nakazujeta še nekaj prostora oziroma možnosti rasti, najverjetneje do območja med $3.300 in $3.500, čemur bo sledila manjša in zdrava korekcija, ki pa, vsaj po trenutnih indikatorjih ne bo večja od območja $2.800 – $3.000. To bi ETH omogočilo zdravo akumulacijo, kar bi služilo kot dobra podlaga za novi veliki odboj.

Podobno kot BTC, se je tudi ETH pozicioniral nad EMA Ribbon indikator, kar je brez dvoma bullish signal, a za bolj zanesljivo potrditev, se mora ETH tudi na 1W intervalu pozicionirati nad EMA Ribbon indikator, kar bi se lahko zgodilo v naslednjih dnevih. Moči ima namreč dovolj. In kje so naslednje target linije?

Kratkoročne target linije se nahajajo pri $3.845 in $4.865, od tu dalje pa večjih ovir oziroma resistance liniji za ETH ni, zato bomo najverjetneje spremljali napad na novi ATH, pri okoli $7.500. V primeru korekcij, spremljam dve support liniji, prvo pri okoli $2.800 in drugo, pri okoli $2.500, a trenutno je aktualna le prva, v kolikor se razmere na trgu ne bi nepričakovano občutno poslabšale.

Vsekakor bodite pozorni tudi na gibanje BTC, ki neposredno vpliva na gibanje ETH, ETH pa naj bo vaš signal za začetek altcoin season, saj bodo njegovemu odboju, sledili tudi drugi altcoini.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

BTC/USD tehnična analiza in zakaj sem še vedno previden

Naslednji članek

EGLD/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!