ENJ/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

ENJ (Enjim coin) velja za enega vodilnih in perspektivnejših NFT kovancev, ki posega na gamersko področje, od njega pa si veliko obeta mnogo trgovalcev, ki prisegajo na NFT področje. Brez dvoma gre za kovanec, ki bo nudil lepe donose, a danes poglejmo, kako temu kovancu kaže v naslednjih dnevih in tednih.

Na 1D intervalu je ENJ v fazi korekcije tvoril broadening falling wedge trend, ki ga prikazujeta modri črtkasti liniji. Gre za bullish trend, znotraj katerega se je ENJ gibal vse od meseca novembra. Pred nekaj dnevi je ENJ vendarle uspel prebiti zgornjo trend linijo in glede na strukturo gibanja kaže, da ni šlo za lažni oziroma t.i. fake out preboj.

Skozi korekcijo, ki ni bila ravno majhna, dobrih 72%, je ENJ našel oporo v skrajni support liniji, v območju $1,64-$1,84, kjer je prišlo tudi do odboja. Omenjena support linija je še vedno ključna v danem trenutku. To pomeni, da mora ENJ vsekakor vztrajati nad njo, v kolikor želi nadaljevati z rastjo. Trenutno se ENJ giba med že omenjeno support linijo in prav tako močno in ključno resistance linijo pri $2,16, katero mora prebiti. Nekoliko višje se nahaja še ena in še močnejša resistance linija, pri $2,86. Torej kar nekaj ovir za ENJ in biki bodo morali pokazati kar nekaj moči in odločnosti, da se bodo prebili skozi omenjeni oviri. Poglejmo si še nekaj ključnih indikatorjev.

1D EMA20 (oranžna linija) in EMA50 (modra linija) trenutno tvorita support in resistance linijo in prehajata v bullish fazo (EMA20 prebije EMA50). Vsekakor bi bil to izredno močan signal, a volume je trenutno nizek, zato bo verjetno potrebno počakati še vsaj nekaj dni, za bolj izrazito bullish pozicijo. V danem trenutku je ključno, da ENJ ne izgubi EMA20 kot support linijo.

Podobno sliko kaže tudi EMA Ribbon indikator (graf spodaj), kjer se ENJ skuša pozicionirati nad EMA linije, kar bo v tem trenutku morda nekoliko prezahtevna naloga, predvsem zaradi že omenjenega nizkega voluma.

Da pa bi resnično lahko govorili v tistem pravem in izrazitem bull trendu in gibanju, se mora ENJ pozicionirati nad EMA200 trend linijo. Ne manjka veliko, žal pa manjka volume.

Gledano iz makro vidika, ENJ vsekakor poskuša preiti v bullish fazo. Ali mu bo uspelo, je v veliki meri odvisno od voluma, tržnih razmer in tudi gibanja BTC, saj bi povečana dominanca BTC pomenila pritisk na alte in posledično korekcijo mnogih altov, a o tem v eni izmed prihodnih analiz.

Kot rečeno, ENJ nakazuje željo po bullish nadaljevanju, kar potrjuje tudi SMA Alligator indikator (graf spodaj), kjer se zelena linija postavlja na vrh, modra pa počasi prehaja na dno. Ko bodo linije pozicionirane v tem položaju (zelena zgoraj, modra spodaj), bo to signal za rast.

Kaj lahko torej pričakujemo v naslednjih dnevih in morda nekaj tednih? Glede na nizek volume, bomo ENJ nekaj časa še spremljali v območju med support in resistance linijo, torej med $1,64 in $2,16, kjer bo iskal novih moči za odboj. Trenutno želi ENJ tvoriti tudi mikro bullish trend na 1D intervalu, to je tvorba higher low, higher high trenda, ki navadno preide v odboj (ne nujno!) po treh valih. Trenutno je ENJ tvoril dva vala, tretjega bo najverjetneje tvoril po še enem neuspelem poskusu preboja resistance linije, kar bo najverjetneje vodilo v odboj do prve target linije. Če pogledamo makro Fibonacci analizo vidimo, da se prav v območju resistance linije nahaja golden pocket, ki navadno predstavlja področje, kjer prihaja do korekcij ali do odbojev. Glede na trenutne indikatorje, bomo najverjetneje videli manjšo korekcijo, nato pa ponoven poskus odboja.

V kolikor nameravate vstopati oz. dokupovati ENJ, je področje trenutne support linije dobro območje vstopa, torej vse kar je pod $1,85. 

Target linije se nahajajo pri $2,30, $2,85 in $3,50. Potencial rasti, glede na trenutno pozicijo, dobrih 75%. Dobičke pobirajte glede na doseženo target linijo, stop loss postavite skladno s svojo trgovalno strategijo. V kolikor ne trgujete na kratkih intervalih, lahko postavite stop loss med 8-15%.

Gre za osebno mnenje, ki ni finančni nasvet, pred trgovanjem pa ne pozabite opraviti tudi lastne analize.

Predhodnji članek

XRP/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

LTC/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!