EGLD/USDT – Tehnična analiza

EGLD (Elrond) je brez dvoma eden najbolj zanimivih kovancev, z izjemno močnim projektom in še močnejšim potencialom. V zadnjih nekaj mesecih je potihoma lepo zrasel, nato pa nadaljeval gibanje v omejenem območju. Bomo kmalu videli nov preboj?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) so v bullish fazi, EGLD pa je tvoril naraščajoči trikotnik (bullish znak), katerega prikazujeta modri črtkasti črti. Se pa EGLD nahaja tik pod močno resistance linijo, v območju $197, katero mora prebiti, da bi nadaljeval pot proti prvi target liniji, v območju $211 (TL1) in nato naprej, proti $233 (TL2). EGLD trenutno manjka le večji in bolj pozitiven volume, kar bi ga pognalo do omenjenih ciljev.

Glede na nizek volume je moč pričakovati, da bomo spremljali krajšo konsolidacijo tik pod že omenjeno resistance linijo, katero nakazuje zgornja črta modrega trikotnika oz. gibanje znotraj trend linij, kateri predstavljata modri črti trikotnika (med $197 in $177) ob prvem malo večjem volume-u pa bo prišlo do preboja.

V kolikor biki ne bodo zbrali dovolj moči in odločnosti v naslednjih dnevih, bomo videli ponovno korekcijo EGLD in sicer najprej v območje $157 in v primeru še bolj bearish trenda, v območje $145. Glede na pozitivne indikatorje in ob dejstvu, da se nahajamo v izrazitem altcoin season, je najbolj verjetno pričakovati že omenjeno gibanje (v naslednjih dnevih) znotraj trend linij naraščajočega trikotnika, po tem pa bomo videli poskus napada na območje $211.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

WIN/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

BTC/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!