EGLD/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Elrond (EGLD) je eden tistih kovancev, za katerega mi je odkrito žal, da sem ga že pred časom prodal. Gre za izjemen projekt, z izjemnim potencialom, za katerega so mnogo analitiki, že pred časom napovedovali, da bo nudil izjemne donose. No, v zadnjih dnevih in tednih EGLD to brez dvoma potrjuje.

EGLD je v zgolj nekaj dnevih ustvaril 64% rast, kar je izjemen dosežek za kovanec, ki ne sodi med t.i. “shit coine”, za katere so značilne hitre in velike t.i. pumpe. Po nekaj dnevni rasti, je EGLD prešel v zdravo korekcijo, kjer bo nabiral moči za nov odboj.

4H indikatorji so prešli v bearish fazo, kar je pripeljalo do korekcije, a nič strašljivega, zgolj že omenjena zdrava korekcija.  EGLD bo tako iskal support v območju, nad katerim se trenutno nahaja (SL1), med $441 in $478. Sicer ne gre za močno support območje, a v kolikor ne bo kakšne nepričakovane tržne korekcije, bo to območje skoraj zagotovo uspešno nudilo dovolj supporta za odboj. V kolikor nameravate vstopiti v trgovanje, je to kar dobra vstopna točka.

Nekoliko višje sledi prav tako ne najbolj močna resistance linija (rdeč pravokotnik), katero mora EGLD prebiti za nadaljnjo rast. Glede na moč, ki jo je že pokazal in trenutne indikatorje, ne pričakujem večjih ovir na tej točki.

Prva target linija se nahaja pri $624, druga še nekoliko višje, pri $801 in tretja, zadnja, že presega $1000. A za dosego te psihološke meje, bo potrebno še nekaj več moči in potrpljenja. 

V kolikor bi na trgu prišlo do bolj izrazitejšega bearish trenda in prva support linija ne bi zdržala pritiskov, bomo EGLD spremljali v korekciji do naslednje support linije (SL2), v območju med $328 in %358, a kot rečeno, trenutno spremljal le prvo support linijo, kjer se nahaja tudi pomemben indikator, EMA20 (oranžna linija). Brez dvoma je EGLD eden tistih kovancev, ki ga velja vključiti v svoj portfelj. Glede na trenutno rast in potencial, EGLD lahko doseže med $1.700 in $2.000 v naslednjih mesecih, ob optimalnih pogojih.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. 

Predhodnji članek

CRO/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

HOT/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!