DOT/USDT – Tehnična analiza

DOT (Polkadot) je eden najbolj fundamentalno podprtih kovancev, ki pa je cenovno močno podhranjen in ima posledično izjemen potencial rasti, v kolikor se ta bull run uspe razviti v naslednjo fazo, katero si vsi želimo, z velikim odbojem.

Pogled na 1D interval kaže, da se je DOT, po veliki korekciji, uspela konsolidirati na precej močni support liniji (SL), v območju med $23,23 in $25,26. Gre za zelo pomembno območje t.i. golden pocketa, kjer navadno pride do ključnih sprememb v gibanju trenda. Območje za enkrat nudi močan support, saj je tukaj nastavljenih kar veliko nakupnih naročil, prav tako RSI nakazuje fazo preprodanosti, tako da prav veliko prostora za nadaljnjo korekcijo, ni več ostalo veliko. Pozorni moramo biti tudi na spodnjo trend linijo (črtkasta črta), ki trenutno deluje kot support in kaže, da kljub vsem korekcijam DOT, le-ta še vedno ostaja v up-trendu oz. trendu rasti.

Vsekakor moramo biti pozorni tudi na gibanje BTC, kateri je v teh trenutkih eden ključnih indikatorjev tržnega gibanja, a DOT indikatorji počasi prehajajo v fazo konsolidacije in nakazujejo počasen obrat v bullish trend. Hitrih odbojev (še) ne pričakujem, saj je trg zelo previden, bo pa DOT, v omenjenem območju support linije, najverjetneje iskala support za odboj.

 

V trenutku odboja, bo DOT napadla najprej območje prve resistance linije (RL), v območju med $33,14 in $35,57, katero sicer ni tako močno, a v kolikor volume ne bo dovolj izdaten, bo imela DOT kar nekaj težav s prebojem. Prva target linija (TL1) se nahaja pri okoli $39,47, malo nad prvo target linijo, pa se nahaja še eno manjše območje resistance linije (RL2), med $42,86 in $44,63. Od tu dalje večjih ovir za DOT ni, zato je tretja target linija (TL3) že v območju $61,65.

V kolikor boste vstopali in trgovali, ne pozabite na sprotno izplačevanje dobičkov oz. izplačevanje po delih, še posebno dokler DOT ne doseže druge target linije, saj je prva target linija postavljena prav med obe resistance liniji, kjer lahko pride do korekcij, v kolikor se razmere na trgu ne bodo stabilizirale.

DOT bo najverjetneje v naslednjih urah in nekaj dnevih pokazala, v katero smer želi nadaljevati. Kot rečeno, nahaja se na support liniji, v območju golden pocketa, tik na trend liniji, indikatorji nakazujejo fazo preprodanosti, tako da DOT v neki res veliki nadaljnji korekciji ne bomo videli. Vsaj kratkoročno ne.

V kolikor DOT še ne bo zbrala dovolj moči, sta tukaj zanimivi predvsem dve možni korekcijski območji. Prvo, med $23,23 in $25,26 in drugo, med $19,22 in $21,09. V tem trenutku globljih korekcij ne pričakujem, razen v primeru velike tržne korekcije, ko bi skrajno korekcijsko območje bilo pri okoli $13 (SL3).

Kako vstopati ali trgovati?

Glede na trenutne razmere na trgu, vsekakor priporočam previdnost, saj je trg zelo nepredvidljiv. Za vstop sta primarno zanimivi dve točki in sicer:

a. trenutno območje golden pocketa, kjer bi počakal na odboj in bi nato vstopil pri okoli $28,28

b. v kolikor prva support linija ne bi zdržala pritiska, bi počakal na re-test druge support linije (SL2), kjer bi nato vstopil med $19,80 in $21,09.

Vedno vstopajte na potrditvi trenda. To pomeni, da počakate, da trend linija pade pod točko želenega vstopa in se nato ponovno odbije nad njo. Takrat vstopite. V kolikor vstopate v trenutku, ko trend linija doseže nakupno točko tvegate, da se korekcija še ni končala in da lahko vrednost pade še globje. Zato ne hitite.

Gre za nekoliko bolj dolgoročen trgovalni plan, ki pa ima potencialno lep donos, preko 142%. Ponovno poudarjam, da si izplačujte dobičke po delih, saj se trend na trgu lahko izjemno hitro spremeni, zahvaljujoč vsem nepredvidljivim dejavnikom, ki trenutno obvladujejo trg in jih z analizami žal ni možno napovedati. Menim, da bo za DOT bolj ugodno obdobje druga polovica Q1 oz. začetek Q2, v kolikor bomo priča podaljšanemu bull runu, na kar pa bo dal odgovor sam BTC proti koncu leta, ali pa v začetku januarja.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium

Predhodnji članek

ETH/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Globalni kripto in finančni trg na pomembni prelomnici (BTC/USDT)

error: Content is protected !!