DOT (Polkadot)/USDT – Tehnična analiza

Kar nekaj časa je minilo od zadnje tehnične analize Polkadot (DOT) kovanca, ki se je, na žalost, kar nekoliko izgubil v povprečju, če izhajamo iz velikega potenciala, ki ga je kazal na samem začetku. To pa nikakor ne pomeni, da gre za izgubljen kovanec brez potenciala. Nikakor. Gre za izjemen kovanec, verjetno eden najbolj potencialnih, vsaj iz vidika razvoja projektov znotraj njegovega ekosistema, na katerega bom osebno zelo pozoren v prihajajočem altcoin season. Njegov izjemni potencial nedvomno ostaja. Poglejmo si, kaj lahko pričakujemo od tega kovanca v prihodnih dnevih in tednih.
1D interval nakazuje veliko korekcijo tega kovanca, ki je potekala vse od meseca novembra. V začetku meseca marca je DOT našel dovolj močan support na ključni makro support liniji, pri okoli $16,45, kjer je prešel v konsolidacijo, indikatorji pa nakazujejo, da počasi akumulira moč za ponovni odboj.

V kolikor bomo pozorni vidimo, da je DOT tvoril tudi t.i. padajoči broadening wedge trend, ki ga prikazujeta dve črni liniji, ki navadno velja za bullish trend. To pomeni, da se trend pogosteje razvije v odboj, kot v nadaljnjo korekcijo. 

Kot že omenjeno, 1D RSI in MACD nakazujeta željo po obratu in glede na to, da je do odboja prišlo na makro support liniji, lahko v naslednjih urah in dnevih, ob jačanju altcoinov v odnosu na BTC (več o tem v nedavni analizi trga altcoinov), pričakujemo vsaj poskus preboja zgornje tred linije in resistance linije v območju $19,5 in $21, katero prikazuje rdeče območje na zgornjem grafu. To je tudi območje Fibonacci golden pocketa (temno zeleno območje na grafu spodaj), ki velja za eno ključnih območij. Za nadaljevanje bullish trenda, mora DOT prebiti omenjeno območje in se pozicionirati nad njim ter ga spremeniti v support linijo, od kjer bo nadaljeval z rastjo.
Željo po bullish trendu in posledično po nadaljnji rasti potrjujeta tudi EMA 20 (oranžna linija) in EMA 50 (modra linija) indikatorja, med katerima se DOT trenutno nahaja. Kot je razvidno iz spodnjega grafa, EMA 20 nakazuje željo po preboju EMA 50 trend linije, kar bi bila dokončna potrditev bullish trenda. To bi se lahko zgodilo v nekaj dnevih, v kolikor bodo razmere na trgu še vedno ugodne za altcoine.
Za potrditev lahko uporabimo tudi EMA Ribbon indikator, ki velja za enega najbolj zanesljivih indikatorjev, ko govorimo o potrditvi trenda. DOT se je že pozicioniral nad spodnji del EMA linij in v naslednjih dnevih lahko pričakujemo poskus pozicioniranja nad EMA Ribbon indikator, kar bo dodatna potrditev bullish trenda.
Glede na ugodne razmere na trgu altcoinov, lahko kaj kmalu pričakujemo, da bomo tudi DOT videli pri precej višjih in lepših vrednostih. Kot lahko vidimo na spdonjem grafu, volume pada, Bollinger Bands trakova se ožata, kar pomeni, da prihaja do stiska in navadno je to odličen pokazatelj skorajšnjih večjih sprememb v trendu gibanja.
Kje so postavljene target linije? Da bi določili naslednje target linije, bomo uporabili Fibonacci analizo. Prva target linija se nahaja tik nad že omenjeno resisatnce linijo, katero mora DOT prebiti, to je pri okoli $22,65. Druga target linija se nahaja pri vrednosti $28,87, tretja in zadnja kratkoročna target linija, pa se nahaja pri okoli $35,10 oziroma neposredno v območju golden pocketa, kjer bo najverjetneje prišlo do manjše korekcije.
Kje vstopati? V kolikor nameravate vstopati ali trgovati z DOT, potem je trenutno v dobri poziciji za nakup, čeprav bi osebno (bolj konservativen pristop) počakal, da se pozicionira nad resistance linijo in bi nato vstopil. Ne pozabite si dobičke izplačevati po delih, saj je pri trgovanju z altcoini, še posebno, če jih ne HODLate, to ključno. Dobičke lahko uporabite za ponoven dokup ob korekcijah.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Analiza trga altcoinov in kdaj lahko pričakujemo altcoin season (PREMIUM)

Naslednji članek

BTC/USD tehnična analiza in zakaj sem še vedno previden

error: Content is protected !!