Dogecoin (DOGE) / USDT – Tehnična analiza

Navadno t.i. “shit coinov”, med katere sodi tudi DOGE, ne analiziram, saj gre za izjemno nepredvidljive in visoko tvegane kovance, katerih rast oziroma padec, sta pogojena skoraj izključno z izjavami posameznika, ali manjše skupine ljudi, ne pa z dejanskim projektnim razvojem. Kakor koli, občasno naredim izjemo in pogledam tudi grafe tovrstnih kovancev. Vsekakor priporočam, da ste ob trgovanju s tovrstnimi kovanci izjemno pazljivi, da ne tvegate preveč in da uporabljate stop loss opcijo.

na 1D intervalu je DOGE tvoril tako makro (črni liniji), kot tudi mikro (modri liniji) falling wedge trend vzorec, ki velja za bullish vzorec. Kadar imamo opravka z ujemanjem makro in mikro trenda, je navadno to precej bullish trend. Prav tako lahko vidimo, da je DOGE uspel z bullish prebojem zgornje makro in mikro trend linije, kar nakazuje željo po rasti.

Ključno vlogo tukaj igra makro support linija (zeleno območje), med $0,12 in $0,15, kjer je prišlo do odboja. DOGE sedaj skuša napasti območje prve resistance linije pri $0,21, za kar najverjetneje ne bo imel dovolj moči. Volume sicer raste, a je RSI že v fazi prenakupljenosti, kar nakazuje, da bo najverjetneje kmalu prešel v korekcijo, nazaj do območja support linije, kjer bo skušal nabrati novih moči za odboj. 

DOGE čaka na poti do novega ATH kar nekaj ovir, v smislu resistance linij, ki pa si sledijo ena za drugo. Gre za območje (graf zgoraj), med $0,21 in $0,28, kjer bo potreboval kar nekaj moči, a ko bo uspel s prebojem, bomo od tu dalje najverjetneje spremljali hitro rast. 1D indikatorji so bullish, tako EMA Ribbon (graf spodaj), ki prehaja v izrazito bullish fazo, kot tudi MACD, ki prehaja v pozitivno fazo. Manjka le še višji trgovalni volume.

V kolikor nameravate vstopati svetujem, da z vstopom še počakate, saj je DOGE, kot že omenjeno, v fazi prenakupljenosti, čemur bo najverjetneje kmalu sledila korekcija. Najbolj optimalno območje vstopa je v območju support linije, med $0,12 (morda $0,10) in $0,15. Kratkoročne target linije so v tem trenutku prav že omenjene resistance linije, ki jih vidimo tudi na grafu spodaj. Dobičke vsekakor pobirajte po delih – to je po doseženih target linijah. Kratkoročni donos je okvirno dobrih 66%. Po preboju omenjenega območja, pa zna DOGE tudi poleteti in narediti izjemno rast. A kljub temu priporočam veliko previdnosti, saj gre za zelo tvegan in nepredvidljiv kovanec.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Tedenska tehnična in on-chain analiza trga in ocena napovedi za prihajajoči teden – 4.4.2022 do 10.4.2022 (PREMIUM)

Naslednji članek

Ethereum (ETH) / USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!