Dogecoin (DOGE)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja

Kovanec: Dogecoin (DOGE)

Časovni interval: 1D

Trgovalni interval: Kratkoročni/srednjeročni

Stopnja tveganja: Višja

DOGE, kljub vsej promociji in podpori s strani Elona Muska, še vedno velja za visoko tvegan t.i. shitcoin, ki pa kljub temu lahko prinese lep donos, a ob zavedanju, da je trgovanje z njim zelo tvegano. Tovrstni kovanci vrednost ne in trend ne gradijo na neki sistemski rasti, ki sledi razvoju, vstopu novih investitorjev in podobno, ampak reagirajo skoraj izključno na “pumpa” novice. Posledično je za takšne kovance tudi precej nehvaležno pripravljati analize. A vseeno poglejmo kratkoročno do srednjeročno trgovalno idejo, glede na aktualne indikatorje.

DOGE je po dolgi konsolidaciji na makro support liniji $0,050-$0,064 našel dovolj moči, da je med oktobrom in novembrom uspel prebiti večmesečno resistance linijo med okvirno $0,081 in $0,090, ter jo spremeniti v support, kar je bullish znak. A ponavljam, DOGE je izjemno volatilen kovanec, zato je potrebno biti pazljiv pri supportih.

Kratkoročni indikatorji RSI, Stohastični RSI in MACD so v pozitivni fazi, a ker sta oba RSI indikatorja že na, ali tik pod zgornjo linijo prenakupljenosti, bo DOGE, po manjši rasti, najverjetneje kmalu prešel v pullback. Bullish trend nakazujeta tudi obe ključni kratkoročni trend liniji DMA20 (oranžna) in DMA50 (modra) trend liniji. DOGE je pozicioniran nad njima, kar nakazuje, da ima še nekaj moči za rast, a ker nakazuje željo po tvorbi higher low, higher high trenda, bo, kot že omenjeno, najverjetneje kmalu prešel v pullback, kjer bo nabral novih moči za ponoven odboj.

Glede na trenutne indikatorje in splošni trend, bi osebno počakal, da DOGE preide v pullback nazaj v aktualno support območje, med $0,085 in $0,095, kjer bi vstopal. Alternativno vstopno območje je nad trenutno precej močno resistance linijo $0,11 in $0,13, a le pod pogojem, da jo DOGE prebije in jo spremeni v support.

Ključne tri target linije, katere bi ciljal kratkoročno oziroma srednjeročno, so postavljene v območjih $0,12, $0,14 in $0,18. Priložnost za dober donos (75-80%), v kolikor bodo razmere na trgu ostale ugodne. Predvsem pa bi opozoril na postavitev stop loss linije, katero bi postavil v območje med $0,080 in $0,082. Razumeti moramo, da gre za precej tvegano trgovanje, še posebej, kar smo v fazi pričakovanja novic s strani ameriške FOMC. Zato poskrbite za zaščito svojega vložka. Padec pod območje stop loss linije, bi namreč nakazoval precej bearish trend. Dobičke pobirajte sproti in morda že nekaj pred dosegom posamezne target linije.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Hedera (HBAR)/USDT – HODL tehnična analiza in ocena potenciala (PREMIUM)

Naslednji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 05.12. – 11.12.2022 (PREMIUM)

error: Content is protected !!