Cosmos (ATOM)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja

Kovanec: Cosmos (ATOM)

Interval: 1D

Trgovalni interval: Kratkoročni

ATOM je v zadnjih dnevih pokazal kar nekaj moči in postal precej zanimiv tudi za kratkoročno trgovanje. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, kratkoročni trend liniji DMA20 (zelena) in DMA50 (modra), nakazujeta prehod v bullish trend, kar je ATOM nazadnje pokazal meseca oktobra, ko je prav tako prešel v precej odločen odboj, a je zabavo žal pokvaril FTX menjalnica, v mesecu novembru. Tokrat ATOM ponovno nakazuje željo po rasti in upajmo, da veselja ne bodo pokvarile kakšne slabe novice v prihodnih dnevih in tednih.

Glede na visoko stopnjo prenakupljenosti, ki jo kažeta oba RSI indikatorja, bo ATOM v naslednjih dnevih prešel v pullback, kar je dobro, saj bo tako akumuliral novih moči za nadaljevanje trenda rasti. Tako v tem trenutku ne bi vstopal v trgovanje, ampak bi raje pobral nekaj dobičke, morda odprl manjšo kratko (short) pozicijo. ATOM se prav tako nahaja pod precej močno resistance linijo, ki se nahaja med $11,5 in $12,6. V tem trenutku ATOM najverjetneje nima dovolj moči za njen preboj. Za odpiranje nove dolge pozicije oziroma vstopanje, bi tako računal na manjši pullback v območje support linije, ki se nahaja med $9,5 in $10,6, do kamor bo verjetno segel ATOM. V kolikor bodo razmere ostale še naprej vsaj tako solidne kot so trenutno, bi z vstopom bolj računal na zgornjo polovico support linije.

Vsekakor pa je to območje, katerega si ne bi želel, da bi ga ATOM izgubil, saj bi to pomenilo korekcijo do spodnjega in šibkejšega supporta, med $7,8 in $8,5, od tu dalje pa sledi kar nekoliko večje območje praznine. Trenutno ATOM nakazuje tvorbo bullish trenda higher high, higher low in z ohranitvijo aktualnega supporta, bi ta trend potrdil.

Tudi Fibonacci analiza nakazuje, da se aktualni support nahaja skoraj natanko v golden pocket območju, torej območju, kjer bo najverjetneje prišlo do ponovnega odboja, v kolikor trg le ne bo ponovno soočen s kakšnimi FUD novicami. Prav zaradi tega bi postavil stop loss pozicijo v spodnji del support območja, med $9,5 in $9,7. Target liniji za pobiranje dobička bi postavil na spodnji del resistance območja, pri okoli $11,5, drugo target linijo pa pri zgornjem delu resistance območja, pri okoli $12,5.

Pogoji za trgovanje so v tem trenutku precej boljši, kot pred nekaj tedni, trg kaže nekaj več bullish trenda, a to seveda ne gre mešati s kakršnimkoli začetkom bull marketa. Takšne bullish valove je potrebno izkoristiti, a hkrati se je potrebno zavedati, da je trg še vedno precej nestabilen, makro slika še zdaleč ni dobra, zato se dosledno držite risk management strategije in se izogibajte visokim tveganjem, saj se stanje lahko kaj hitro spremeni.


Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Zilliqa (ZIL)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca (PREMIUM)

Naslednji članek

Kratka Bitcoin (BTC) tehnična analiza pred današnjim zasedanjem FOMC

error: Content is protected !!