ChainX (PCX)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Kovanec: ChainX (PCX)

Interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Pričujoča tehnična analiza je namenjena analizi dolgoročnega potenciala rasti. Gre predvsem za oceno območja, do katerega bi PCX lahko zrasel v času naslednjega bull marketa, a te ocene nikakor ne gre razumeti kot napoved, do katere bo kovanec dejansko tudi zrasel. 

PCX je še eden izmed novejših in manj poznanih kovancev, za katerega so nekateri Premium uporabniki izrazili željo, da pripravim tehnično analizo in oceno potenciala rasti kovanca.

Žal pa je PCX zgolj še en kovanec, ki je, vsaj do sedaj, tvoril trend, katerega se navadno velja izogibati, v kolikor iščemo dolgoročen potencial. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je PCX že v samem začetku tvoril izjemno “pumpo”, a je še v istem tednu pričel kolapsirati, kar je zagotovo precej veliko opozorilo, da je pri takšnih kovancih potrebno biti pazljiv. Mnogo manj izkušenih trgovalcev namreč zmotno misli, da če kovanec takoj na začetku tvori veliko pumpo, da to nakazuje na velik potencial samega kovanca. Temu žal ni tako. Takšne pumpe so skoraj vedno posledica napihnjenega začetnega marketinga in PR-ja, ali celo manipulacije cene, s strani same ekipe.

Kaj se je pravzaprav dogajalo s PCX ne vem, saj nisem opravljal fundamentalne analize, a zgolj pogled na spodnji graf jasno kaže, da gre za nezdravo rast. To sicer ne pomeni, da kovanec v prihodnosti ne bi oziroma ne bo ustvarjal lepega donosa, vsaj za enkrat pa PCX žal ni pokazal praktično nič. Po že omenjeni začetni “pumpi”, je prešel v veliko korekcijo in v fazo iskanja dna, katerega je, vsaj za enkrat, našel v območju $0,25-$0,40. Vsekakor gre za support, katerega PCX ne sme izgubiti, saj bi to pomenil nadaljevanje prostega pada in iskanja novega dna. V kolikor trgujete s PCX oziroma ga akumulirate, velja pod support linijo postaviti stop loss pozicijo.

Če je v območju supporta na voljo le ena support linija, ima PCX v območju resistance linij mnogo več ovir. Prva in v tem primeru ključna resistance linija, leži v območju $0,58-$0,81. Prav to linijo mora PCX premagati kot prvo target linijo in jo spremeniti v support, v kolikor bo želel nadaljevati z bullish trendom. S prebojem bo namreč pričel tvoriti higher high, higher low trend, ki velja za bullish trend. Tedenski MACD nakazuje, da se PCX obeta nekaj več bullish trenda, a vsaj za enkrat še premalo, za preboj resistance linije. Tako bomo PCX najverjetneje še nekaj časa spremljali v fazi konsolidacije, kjer bo akumuliral moč za preboj.

Spodaj prikaz scenarija, ki bi ga želel videti, v kolikor bi investiral v PCX, saj bi s tem tvoril makro higher low trend.

Kot dobra indikatorja potenciala rasti, služita tudi kratkoročni WMA20 (zelena) in WMA50 (modra) trend liniji. PCX trenutno napada WMA20 trend linijo, ki leži pri $0,51 in v trenutku, ko jo bo spremenil v support, bo to prvi indikator, da se trend poskuša obrniti. Od tu dalje bo PCX napadel še WMA50, ki leži pri $0,93. S prebojem tudi te linije, bo prvo resistance linijo spremenil v support. Vsekakor pa si ne bi želel videti še kakšne hitre in velike pumpe, saj bi to nakazovalo na manipulacijo in šibkost kovanca.

PCX se trenutno nahaja v območju, ki je primeren za vstop oziroma akumulacijo, v kolikor nameravate vstopati. Morda počakate na manjši pullback in vstopate v zgornjem delu support linije, ali pa počakate na preboj WMA20 trend linije in ko jo bo PCX spremenil v support, vstopate na tej točki.

Če gledamo iz vidika potenciala rasti kovanca, spremljam dve območji. Tisto bolj konservativno leži v območju $8,4 – $10,5, v kolikor bomo spremljali močnejši bull market in bo PCX pokazal več zdravega trenda, pa bi lahko segel celo v območje $24-$26.

Vse navedene informacije so zgolj informativne narave, pred trgovanjem pa priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki. Ponuja vam dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Bitcoin v odločnem odboju. Začetek novega bull marketa, ali le veliki bull trap? Kaj kažejo indikatorji in kako trgovati

Naslednji članek

XRP/USDT – Kratkoročna tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!