Chainlink (LINK)/USDT – Trgovalna ideja (PREMIUM)

Trgovalni par: Chainlink (LINK)/USDT

Časovni interval: 1D, 1W

Trgovalni interval: Kratkoročen, srednjeročen

Stopnja tveganja: Srednja

LINK tvori zelo jasno strukturo, tako na 1D, kot na 1W intervalu. Kratkoročno (1D) se LINK že skoraj dva meseca nahaja v bullish, uptrendu, kar lahko vidimo na spodnjem grafu, kjer naraščajoča trend linija nakazuje jasno tvorbo higher-high, higher-low trenda. Prav v tem trenutku se LINK nahaja na zanimivi točki, kjer prihaja do re-testa omenjene bullish, uptrend linije, sočasno pa tudi prvega support območja $6,91-$7,15. V kolikor bo prišlo na tej točki do pozitivnega re-testa, v naslednjih dnevih, potem bi to vsekakor bilo zanimivo območje vstopa. Pozor tudi na RSI, kjer prav tako prihaja do re-testa srednje, nevtralne linije 50%. V kolikor bi LINK ohranil ta support, bi to bil dober signal za bullish nadaljevanje.

Optimalno območje vstopa je torej območje zgornjega supporta, a potrebno bo počakati na potrditev v obliki bolj jasne bullish svečke, double bottom trenda (na 4H intervalu) oziroma kakšnega drugega bullish trenda, ki bi dal jasno potrditev za vstop. V kolikor bo LINK v naslednjih dnevih izgubil omenjeni support, bi vsekakor odpiral manjšo kratko pozicijo, vsaj do območja spodnjega supporta, med $6,1 in $6,4.

Gre za kratkoročno do srednjeročno trgovalno idejo in glede na trenutno stanje na trgu, bi dobičke pobiral ob naslednjih doseženih target linijah: TL1 – $7,65, TL2 – $8 in TL3 – $8,4. Največji delež dobička bi pobral pri prvih dveh doseženih target linijah. Stop loss pozicija – nekaj pod aktualno support območje v primeru odpiranja dolge pozicije, v primeru kratke, pa bi stop loss pozicijo postavil nekaj nad uptrend linijo.

Območje katerega napada LINK, je pomembno tudi v bolj makro smislu. Če pogledamo tedenski interval vidimo, da se nad aktualno strukturo nahaja precej jasno in močno resistance območje (cca. $7,4-$7,9), kjer se nahajajo tudi že omenjene target linije. V kolikor bi LINK uspel s prebojem omenjenega območja in bi ga uspel spremeniti v support, bi to bil tudi makro bullish signal. No, za enkrat s prebojem še ni uspel, zato bi ostal previden in bi v trgovalni niz vstopal bolj kratkoročno. Ponavljam, pozor na support območja, še posebej v makro pogledu, saj bi izguba le-tega lahko rezultirala v re-test območja okoli $5, ali celo nižje.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta.

Predhodnji članek

Bitcoin (BTC)/USD – Kratkoročna tehnična analiza

Naslednji članek

Market Watchdog – mesečna makro analiza za mesec avgust 2023 (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!