Chainlink (LINK) / USDT – Tehnična analiza

LINK (Chainlink) sodi med starejše in močnejše kovance iz DeFi in Oracle skupine. Brez dvoma gre za projektno izjemno močan kovanec, ki pa žal, vsaj za enkrat, ne daje vrednosti, ki bi odražala njegovo pravo vrednost. Nanj prisegajo mnogi investitorji in izkušenejši trgovalci in tudi zato sodi med tiste kovance za katere menim, da bodo kmalu ponudili lep donos, saj so cenovno močno podhranjeni. Poglejmo pa, kako LINK kaže kratkoročno.

Na 1D intervalu LINK tvori izjemno jasen falling wedge trend, katerega prikazujeta črni liniji. Gre za bullish trend in če smo pozorni, je LINK že poskušal s prebojem zgornje trend linije, a žal neuspešno, tudi po zaslugi manjši korekcije BTC in ETH.

V fazi nekaj mesečne korekcije, je LINK našel support na makro support liniji, v območju $12,38-$14,47, kjer je prišlo do odboja. Kot mnogi kovanci, se tudi LINK sooča z nizkim trgovalnim volumom, kar mu preprečuje izrazitejše odboje. Kljub temu je prišlo do že omenjenega poskusa preboja zgornje trend linije, kjer pa mu je zmanjkalo moči, tik pod prvo močno resistance linijo, pri $18,76. 

MACD in RSI nakazujeta rahel prehod v negativno fazo, kar bo najverjetneje rezultiralo v manjši korekciji, nazaj v območje support linije, kjer bo ponovno prišlo do poskusa odboja in preboja trend linije. LINK bo tako najverjetneje tvoril higher high, higher low trend, skozi katerega bo akumuliral moč za preboj. Takoj po uspelem preboju je ključno, da aktualno resistance linijo spremeni v support linijo, kjer bi ponovno iskal priložnost za odboj.

V naslednjih nekaj dnevih, bomo LINK tako še naprej spremljali v gibanju med support in resistance linijo, med okvirno $14 in $18. Potrditev ocene dobimo tudi s Fibonacci analizo, kjer je območje golden pocketa jasno vidno (območje resistance linije), prav tako tudi območje support linije spodaj. 

Kljub temu pa nam EMA indikatorji kažejo (graf spodaj), da LINK akumulira novo moč in da obstaja velika verjetnost, da bomo v naslednjih mesecih videli lep odboj. Kratkoročni EMA20 (oranžna) in EMA50 (modra) liniji sta prešli v bullish položaj in trenutno LINK nudita support. Pomembno je, v kolikor LINK želi nadaljevati bullish trend, da tega supporta ne izgubi. Za končno in jasno potrditev bullish trenda, pa se mora LINK pozicionirati nad EMA200 trend linijo (vijoličasta), v območju $20. Ponovno, gre za območje golden pocketa in resistance linije. To je tisto, kar pri LINKU najbolj spremljam v tem trenutku.

LINK je v območju, ki je primeren za vstop oziroma dokup, čeprav bi osebno počakal, da se odbije od aktualne makro support linije in bi nato vstopal. Vsekakor bo potreboval večji trgovalni volume, v kolikor bo želel bolj odločno prebiti resistance liniji. Kratkoročne target linije pa so pri $21,30, kjer se bo pozicioniral nad prvo resistance linijo in jo spremenil v support linijo, sledil bo napad na drugo resisatnce linijo, kjer je naslednja target linija pri $ 27,35, zadnja kratkoročna target linija pa je pri $33,40, kjer se nahaja Fib golden pocket. Tukaj bo najverjetneje prišlo do ponovne korekcije. 

LINK ni kovanec za hitre donose, vsekakor pa je odličen naložbeni kovanec, ki bo nudil lep dolgoročni ROI.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Ethereum (ETH) / USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Bitcoin (BTC) / USD – Tehnična analiza (Kratek follow up)

error: Content is protected !!