Chainlink (LINK) / USDT – Tehnična analiza

Chainlink (LINK) je eden izmed najmočnejših in perspektivnih kovancev oziroma projektov na trgu, a žal njegova cena nikakor ne odraža njegove prave vrednosti. Projekt je nadvse zanimiv tudi za resne vlagatelje in investitorje, zato menim, da je LINK eden tistih kovancev, ki bo ponudil izredno lepe donose v času altcoin seasona oziroma ob odboju. Današnja tehnična analiza bo zelo kratka, saj je slika precej jasna, indikatorji pa dovolj zgovorni. 

LINK je v prvi polovici lanskega leta pričel lepo rasti, okvirno z mesecem majem 2021, pa je naglo strmoglavil. Jeseni je nato prišlo do ponovnega, a manjšega odboja, veselje pa žal ni trajalo dolgo, saj je tudi LINK sledil slabim ržnim razmeram in vse do danes vztrajal v korekciji, ki pa je bila žal več kot to. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, LINK že vse od oktobra 2021 vztraja v trendu padanja, znotraj t.i. falling wedge trend vzorca (oranžni liniji), ki sicer velja za bullish trend.

Nekaj mesečni support je našel znotraj makro support območja oz. linije $11,80 – $14,40, žal pa ga je nedavna korekcija trga ponovno potegnila nižje, vse do support območja $6,70 – $8,50, kjer se trenutno nahaja. Gre za zadnjo support linijo, pred območjem kapitulacije, to je t.i. dno, ki se nahaja med okvirno $2,77 in $5.

Glede na to, da se razmere na trgu, vsaj za enkrat, nekoliko umirjajo in dejstvo, da je RSI na vseh časovnih intervalih, gledano zgodovinsko, na najnižji ravni, bo LINK najverjetneje prešel v fazo konsolidacije, znotraj trenutnega območja. Tu bo iskal priložnost za nov odboj. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu makro Fibonacci analize, je LINK padel pod Fib vrednost 78%. To pomeni, da ne govorimo več o korekciji oziroma re-tracu, temveč o spremembi trenda. Tudi zato menim, da je LINK našel svoje dno, kjer bo poskušal z odbojem. To nakazuje tudi makro falling wedge bullish trend.

Prvi cilj, ki ga bo LINK napadal, je območje Fib 78%, pri okoli $11,52. S prebojem nad to območje bi nakazal bullish signal, prav tako pa bi dosegel zgornjo falling wedge trend linijo. Od tu bo sledil napad na ključno območje resistance linije in sočasno tudi Fib golden pocketa, med $18,69 in $20,37. Tu bo najverjetneje, odvisno od razmer na trgu, prišlo do ponovne korekcije in re-testa Fib 78% linije, kar bi bila nekakšna preizkušnja moči za LINK.

LINK ni kovanec za iskalce hitrih zaslužkov. Je investicijski ali naložbeni kovanec, zaradi česar je zanimiv tudi za velike vlagatelje, ki vanj neprestano vlagajo. Trenutne vrednosti so kar precej zanimive za morebiten vstop ali dokup. Žal pogrešam le nekaj več aktivnega marketinga, ki bi ta kovanec naredil še mnogo bolj zanimiv, to pa bi se najverjetneje odrazilo tudi v višji vrednosti kovanca. V kolikor vlagate v LINK, vlagajte dolgoročno (2-4 leta ali več). V kolikor BTC ne bo prešel v novo veliko korekcijo in bi za seboj potegnil celoten trg, bo LINK v naslednjih tednih najverjetneje videl nekaj pozitivnega gibanja, ne pričakujem pa, da bo prišlo do rekordno velikih odbojev. Vsaj za zdaj. Verjamem, da čas za LINK šele prihaja.


Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI. 

Predhodnji članek

Fundamentalna analiza slovenskega kripto projekta – Cryptounity

Naslednji članek

VeChain (VET) / USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!