Chainlink (LINK)/USDT – Kratkoročna trgovalna strategija (PREMIUM)

Kovanec: Chainlink (LINK)

Interval: 1D, 4H

Trgovalni interval: Kratkoročni 

Chainlink še vedno ohranja spodnjo trend linijo in strukturo, kar pomeni, da spodnji support drži. To je vsekakor dober znak, v kolikor le ne bo prišlo do kakšnih večjih tržnih pretresov, 

Če pogledamo 1D interval vidimo, da LINK tvori t.i. bearish divergence trend, ki ga prikazujeta oranžni liniji. Navadno (ne nujno) to nakazuje, da prihaja do spremembe trenda, kar pomeni pullback oziroma korekcijo. No, ob tem velja poudariti, da kratkoročno večjih oziroma rekordnih korekcij ne pričakujem, vsaj dokler 1D RSI ostaja nad nevtralno linijo 50%. Se pa jutri obeta govor predsedujočega FOMC, Jeroma Powella, sicer izven aktualnih tematik, a trg bo nedvomno pozorno poslušal njegovo sporočilo in bo nanj tudi reagiral. Podobno bearish sliko nakazuje tudi 1D MACD, ki je tvoril bearish cross. 

DMA20 in DMA50

Kratkoročni trend liniji DMA20 (zelena) in DMA50 (modra), medtem še ostajata v bullish fazi, kjer DMA20 služi kot support. Vsekakor bo potrebno biti pozoren na ta support, saj bi izguba le tega, najverjetneje rezultirala v pullback do DMA50, ki se nahaja v območju $6,4.

4H

Na 4H intervalu LINK tvori simetrični trikotnik, ki velja za nevtralen trend. Navadno pride do potrditve trenda, ko se zapolni cca. 80% trikotnika, kar pomeni, da bi lahko videli konec konsolidacije že v naslednjih dnevih. Trenutno prihaja do re-testa spodnje trend linije, ki za enkrat še nudi support, a opozoril bi na t.i. tripple top, ki velja za zelo bearish trend. Aktualna spodnja trend linija bo vsekakor na resni preizkušnji.

Support in resistance linije

Kratkoročno so zanimive predvsem tri linije. Aktualni support med $6,40 in $6,80, na katerem se LINK trenutno tudi nahaja, ter spodnji support, med okvirno $5,7 in $6. Na drugi strani je pomembna aktualna resistance linija, katero LINK skuša prebiti vse od sredine novembra, nahaja pa se med $7,50 in $8. Gre tudi za dokaj močno psihološko mejo.

Trenutno je za kratkoročni vstop najbolj zanimivo območje med okvirno $6,6 in $6,8. Gledano dolgoročno, pa je celotno območje pod $7, izjemno ugodno za vstop in akumulacijo za kovanec, kot je LINK.

V kolikor boste vstopali v območju $6,6-$6,8, bi stop loss veljalo postaviti pod zadnji low, torej nekje okoli $6,4 (5%-8%). Padec pod to vrednost bi že nakazoval precej bolj bearish trend.

Prva target linija je območje okoli $7,3, sledi target linija pri $7,6 in zadnja target linija pri okoli $8. Risk reward razmerje 2:4, kar je precej dobro razmerje. Dobičke pobirajte sproti. Osebno vsekakor ostajam bullish, kar se tiče LINK, a kratkoročno najverjetneje sledi manjši pullback in re-test aktualnega supporta, kar bo dobra priložnost za vstop. LINK vsekakor nakazuje bullish trend, a vseeno svetujem nekaj več previdnosti kratkoročno, saj smo v fazi re-testa supporta.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Ethereum Classic (ETC)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala rasti kovanca

Naslednji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 6.2. – 12.2.2023 (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!