Chainlink (LINK)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala (PREMIUM)

Kovanec: Chainlink (LINK)

Časovni interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Tokratna tehnična analiza je pripravljena iz vidika dolgoročnega trgovanja oziroma vlaganja (HODL) in je primarno namenjena iskanju dolgoročnega potenciala in ne toliko kratkoročnemu oziroma srednjeročnemu  trgovanju.

Chainlink je kovanec, na katerega opozarjam že kar nekaj časa. Gre za kovanec iz skupine t.i. Oracle kovancev, ki je izjemno zanimiv in močan iz tehničnega vidika, njegov razvoj ves čas poteka umirjeno in redno. Prav to so ključni razlogi, da je izredno zanimiv za velike, institucionalne vlagatelje, ki iščejo predvsem potencialno močne dolgoročne naložbe. LINK ni kovanec, ki bi bil pretirano zanimiv za trgovalce na kratkoročnih intervalih in vse tiste, ki iščejo morebitne hitre zaslužke. V kolikor pa vaš portfelj gradite na dolgoročni HODL strategije, potem je LINK zagotovo kovanec na katerega bi bil še kako pozoren.

Kljub vsem potencialom, je LINK svoj vrh dosegel že okoli aprila 2021, ko je prešel v dolgotrajno in postopno korekcijo. Je pa v tem procesu tvoril falling wedge trend, ki velja za enega najbolj bullish trendov. Trenutno se LINK nahaja v večmesečni konsolidaciji, kjer skuša akumulirati dovolj moči za nov odboj.

Trenutni indikatorji še vztrajajo v pozitivni fazi, a stohastični RSI se že nahaja pri zgornji liniji, prav tako klasični RSI, ki se nahaja pri srednji liniji 50%, ki že več mesecev tvori močno resistance linijo, katero mora LINK prebiti, v kolikor želi nadaljevati z rastjo. Trenutni indikatorji torej nakazujejo najverjetnejše nadaljevanje konsolidacije.

Ključna linija, ki jo moramo spremljati, v kolikor HODLamo LINK, je makro support med $4,2 in $6,2. Gre za zelo pomembno in močno support linijo, katero mora LINK ohraniti, sicer ga bomo najverjetneje spremljali v območju okoli $2,5 ali celo nižje. Glede na to, da je omenjena support linija zdržala pritisk velike majske korekcije, kot tudi nedavno korekcijo, ki je bila posledica propada FTX menjalnice, bo omenjeni support držal še vsaj nekaj časa, najverjetneje pa je to tudi območje dna za LINK. Seveda pod predpostavko, da v naslednjih mesecih ali letu, ne pride do kakšnega novega black swan dogodka.

Poleg supporta, moramo pri dolgoročnem trgovanju in HODLanju biti pozorni tudi na močna območja resistance linij, saj so to območja, kjer bo LINK zagotovo imel nekaj izzivov, a hkrati so to tudi območja, kjer bo moč pobirati nekaj dobička, katerega bomo lahko nato uporabili za dokup. Predvsem sta pomembni prvi dve resistance liniji in sicer aktualna med $8,3 in $9,7, ter druga, pri $14,7 in $16,5. Tretja resistance linija se nahaja pri okoli $30, a spodnji dve sta zagotovo ključni. LINK v tem trenutku še nima moči za preboj obeh, je pa v fazi napada na prvo resistance linijo. Preboj te linije, katero mora spremeniti v support, bi bil zelo bullish signal, a menim, da bo pred prebojem, LINK prešel v manjši pullback, od koder bo ponovno napadel omenjeno območje.

Da LINK akumulira resnično veliko energije, nakazuje tudi spodnji graf. Gre za Bollinger Bands indikator, kjer je jasno razvidno, da na 1W intervalu prihaja do enega največjih stiskov pasov v zadnjih dveh letih. Ko je LINK nazadnje bil v podobni fazi, je nato tvoril več kot 400% rast. Bo tudi tokrat?

Najverjetneje ne. Vsaj v tako kratkem času ne, saj so tokrat makro ekonomske in geopolitične razmere precej drugačne, kot leta 2020, kljub Covidu. A ne glede na to ocenjujem, da zna LINK kmalu pokazati izjemno močan trend. Trenutno se nahaja pod srednjim pasom Bollinger Bands indikatorja, za katerega bi si želel, da ga spremeni v support. Trenutni indikatorji so zelo pozitivni, a ključen in zadnji vpliv na gibanje trenda, bosta imela trg in BTC. Bi pa zagotovo bil zelo pozoren na LINK v mesecu decembru in januarju.

Čeprav bi bilo optimalno območje vstopa za nakup oziroma dokup LINK nekje okoli $6-$6,2, je trenutni položaj zagotovo eden najbolj primernih, v kolikor nameravate investirati v LINK dolgoročno. Stop loss bi postavil nekje v območje spodnjega pasu Bollinger Bands indikatorja, torej nekje okoli $5,9. 

Kakšen potencial rasti ima LINK?

LINK ima tehnični potencial rasti do območja okoli $200, a osebno menim, da to še ni dosegljivo v naslednjem bull runu. No, to se lahko vsekakor spremeni, v kolikor se globalne ekonomske in geopolitične razmere izboljšajo. Glede na trenutno stanje in aktualne indikatorje je moja ocena, da ima LINK potenciala rasti do območja med $70 in dobrih $80, kar je še vedno izjemno lepa rast, še posebej, če vstopate pri trenutnih vrednostih.  Večkrat sem že ponovil, da gre zgolj za oceno potenciala in ne target linijo, njen doseg pa je v veliki meri pogojen z že omenjenimi globalnimi razmerami, katerih pa žal ne moremo napovedati.

 

Zapis je zgolj informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta!

Predhodnji članek

Market Watchdog makro tedenska analiza za obdobje 05.12. – 11.12.2022 (PREMIUM)

Naslednji članek

Verasity (VRA)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!