Centrifuge (CFG)/USDT – HODL tehnična analiza in analiza potenciala

Kovanec: Centrifuge (CFG)

Časovni interval: 1W

Trgovalni interval: Dolgoročni (HODL)

Tokratna tehnična analiza je pripravljena iz vidika dolgoročnega trgovanja oziroma vlaganja (HODL) in je primarno namenjena iskanju dolgoročnega potenciala in ne toliko kratkoročnemu oziroma srednjeročnemu  trgovanju.

CFG je eden izmed mnogih novih kovancev, ki so se pojavili v zadnjem letu ali dveh. Takšni kovanci veljajo za visoko tvegane, prav tako pa predstavljajo izjemno težavo, v kolikor jih želimo analizirati, saj je njihova zgodovina izjemno kratka. Posledično še niso tvorili zadostne količine podatkov in trenda, da bi lahko opravili nekoliko bolj zanesljivo tehnično analizo. Ker pa je za dotični kovanec prišlo nekaj prošenj oziroma zahtevkov za izdelavo analize, sem se odločil, da pogledamo, kaj lahko izluščimo iz podatkov, ki so na voljo.

Je CFG že dosegel dno?

Eno najbolj ključnih vprašanj pri tovrstnih kovancih je, ali je kovanec že dosegel dno ali pa gre zgolj za ustvarjanje supporta? Dokler kovanec ne doseže jasnega dna, je izdelava tehnične analize bolj kot ne omejena na ugibanje, ki izhaja iz predpostavke, da govorimo o dnu. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je CFG, po nekaj mesečeni korekciji, našel močan support v območju $0,17 – $0,18, kjer gradi precej močan support. Glede na to, da govorimo o dolgotrajnešem supportu bi lahko ocenili, da omenjeno območje predstavlja dno, ali pa vsaj neposredno bližino dna in zato omenjena support linija predstavlja ključno območje, katerega CFG ne sme izgubiti, saj bi to pomenil precej hiter in globok padec, saj support pod tem območjem ni. Tveganje je torej kar veliko, še posebej glede na aktualne makro ekonomske razmere.
 
Če pa izhajamo iz aktualnih tedenskih indikatorjev, bo trenutni support najverjetneje kmalu na preizkušnji. Tako bomo dobili kar nekaj odgovorov in potrditev o točki dna. 

Na strani resistance linij pa je slika precej bolj jasna. CFG se nahaja tik pod prvo in precej močno resistance linijo $0,26-$0,40, katero skuša prebiti že nekaj mesecev, a za enkrat neuspešno, zato še naprej vztraja v območju konsolidacije. Glede na to, da je trgovalni volume dokaj visok, bi to lahko bil pozitiven znak akumuliranja moči za novi potencialni odboj in morebitni tudi preboj omenjene resistance linije. Pogoj seveda je, da CFG v naslednjih mesecih ohrani aktualni support.

Morebiten preboj pa ne bo ravno enostaven, saj le nekaj višje od prve resistance linije leži druga in prav tako močna resistance linija $0,45-$0,55. Da bi CFG sledil zdravi rasti, mora najprej potrditi support, nato prebiti prvo resistance linijo, jo spremeniti v support in šele nato napasti drugo resistance linijo. V kolikor bi prišlo do hitrega in večjega odboja, to ne bi bil najboljši znak, saj bi CFG sicer lahko prebil prvo in morda celo tudi drugo resistance linijo, a bi nato skoraj zanesljivo prešel v hitro in veliko korekcijo, nazaj do trenutnega supporta, morda še nižje. Bodite torej pozorni na tovrstno gibanje.

Z uporabo Fibonacci analize lahko identificiramo potencialna območja, kjer bi CFG lahko imel nekaj težav. Najprej je tukaj aktualni support, katerega mora CFG potrditi, kar bi storil s ponovnim re-testom. Potem sta tukaj že omenjeni resistance liniji. Območje, kjer bi znalo prav tako priti do nekoliko večje zavrnitve (ni nujno, a potencial je velik), je golden pocket, ki se nahaja na spodnjem grafu, znotraj temno zelenega pasu, med $0,80 in $0,90. V kolikor držite CFG, bi morda pri teh območjih, v kolikor jih bo CFG dosegel, veljalo pobrati nekaj malega dobička.

Kakšen potencial rasti ima CFG?

Glede na to, da CFG še ni potrdil dna, lahko o potencialu govorimo zgolj pogojno. V kolikor trenutni support predstavlja dno in v kolikor bo trg prešel v dokaj optimalen bull market, bi CFG lahko dosegel območje med okoli $2,5 in $3. Naj ponovim, gre zgolj za grobo oceno iz že omenjenih razlogov, predvsem pa mora CFG najprej uspešno prebiti vsa resistance območja.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev. Premium storitev, ki je sedaj na voljo v posodobljeni in dopolnjeni obliki, vam ponuja dnevne tehnične analize in signale, aktualne informacije, fundamentalne analize potencialnih kovancev, izobraževalne vsebine in tedenske makro ekonomske analize in analize trga BTC ter altcoinov. Tako boste v vsakem trenutku na tekočem z dogajanjem na trgu, prav tako pa boste osvojili novo znanje, s katerim boste lahko optimizirali svoj trgovalni portfelj. Vse to, za zgolj 50 EUR/leto. Več podrobnosti.

Predhodnji članek

Verasity (VRA)/USDT – Kratkoročna trgovalna ideja (PREMIUM)

Naslednji članek

SingularityNET (AGIX)/USDT- Kratkoročna trgovalna ideja (PREMIUM)

error: Vsebina je zaščitena!