Cardano (ADA)/USDT – tehnična analiza (PREMIUM)

Cardano (ADA) je še en kovanec, ki je, podobno kot XRP, dosegel točko spodnjega makro dna in prešel v daljše konsolidacijsko gibanje, ki traja vse od meseca maja. Gre za tvorbo izjemno močnega supporta, ki bo nedvomno igral pomembno vlogo v dnevih in tednih, ki so pred nami. Območje makro supporta za ADA se nahaja med $0,32 in $0,42, ADA pa ni bila nižje vse od konca leta 2020. Torej gre resnično za izjemno močno in pomembno območje.

Kot lahko vidimo na grafu spodaj, je ADA prav tako kot XRP, tvorila makro downtrend, ki je prikazan z oranžno linijo. Omenjeni downtrend je ADA sicer uspela prebiti nekje konec meseca junija, a žal skozi konsolidacijo in ne z odbojem. To nakazuje na nadaljevanje akumulacije moči skozi konsolidacijo, kar pravzaprav pomeni izjemno pozitiven dolgoročni signal. Dlje kot namreč traja akumulacija, močnejši je support in višji je odboj, ki sledi v naslednji fazi. 

Makro Fibonacci analiza

Tudi pogled na makro Fib analizo (graf spodaj) prikazuje pomembnost aktualnega območja za ADA. Le ta se namreč nahaja natanko na makro Fib 78% trend liniji, ki je pravzaprav spodnja in zadnja linija golden pocket območja. Tu navadno prihaja do ključnih sprememb v trendu in moja ocena je, da bo temu tako tudi tokrat. Žal manjka le primeren volume.

Območje, kjer se ADA torej nahaja, bo vsekakor zelo zanimivo spremljati v naslednjih dnevih in tednih, tudi za voljo bližajočega se upgrada Cardana, saj je za 22.9.2022 napovedan dolgo pričakovani Vasil hard fork upgrade, skozi katerega se bodo znižali transakcijski feeji, Cardano razvijalci pa bodo dobili na voljo dodatne razvojne možnosti. Torej, vsekakor pomemben dogodek, a na tej točki bi vseeno poudaril, da je potrebno ostati previden, saj mnogi upgradi pogosto niso pospremljeni z odbojem cene. Nenazadnje smo to pred kratkim videli pri ETH, še toliko bolj pa to velja za ADA, kjer je velikemu delu upgradov sledila korekcija cene. No, morda tokrat vseeno ne bo tako, a zgodovina nas uči previdnosti.

Kratkoročna MA20 in MA50 indikatorja

Tudi pogled na kratkoročna trend indikatorja MA20 (zelena linija) in MA50 (modra linija) nakazujeta tvorbo bolj bullish momentov, a podobno kot pri XRP, nas še nekaj malega loči od tega trenutka. Kot lahko to vidimo na spodnjem grafu, MA20 trend linija še ni prešla nad MA50 trend linijo. To bi se lahko spremenilo proti koncu meseca, a naj ponovim, to je v veliki meri odvisno od 21.9. in 22.9.2022, ko bosta sledila dva prelomna dnevna za kripto trg in ADA.

Optimalna točka vstopa in target linije

Glede na jakost aktualnega supporta, se ADA vsekakor nahaja na točki, ki je zrela in primerna za vstop. Kljub temu bi s samim vstopom še malo počakal, predvsem, da pride do bolj jasnega trenda na trgu, do česar bo najverjetneje prišlo v zadnjem tednu meseca septembra. Optimalno območje vstopa je okvirno med $0,35-$0,41. torej na meji Fibonacci 78% trend linije. Prvo target območje se nahaja pri okoli $0,73, kjer se nahaja tudi makro golden pocket območje. Gre za območje prve močnejše resistance linije, kjer bo najverjetneje prišlo do manjšega pullbacka, po dosegu tega območja. Od tu dalje močnejših resistance območji dni, to sledi malo pod psihološko mejo $1, pri okoli $0,95. Torej, ADA ponuja kar nekaj prostora za rast, predvsem pa nudi močan support, kar pomeni, da je ADA svoje dno najverjetneje že našla.

Kljub temu pa svetujem previdnost v naslednjih dnevih, saj sledijo pomembni dogodki, ki bodo odgovorili na marsikatero vprašanje. Ne glede na to, ali bomo videli še nekaj dodatne korekcije ali ne, je ADA eden tistih kovancev, ki zahvaljujoč svoji strukturi gibanja vrednosti, ki jo tvori, predstavlja izjemno lep potencial donosnosti.

 

Zapis je izključno informativne narave in ne predstavlja finančnega nasveta. Prav tako priporočam, da pred trgovanjem vedno opravite še svojo analizo.

Predhodnji članek

XRP/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

Naslednji članek

Analiza kripto trga (BTC in altcoin market) po septemberskem FOMC zasedanju

error: Content is protected !!