Cardano (ADA) / USDT – Tehnična analiza

Cardano (ADA) že vse od sredine maja vztraja v konsolidacijskem območju, kjer preizkuša support. Gre za makro support linijo, katera za enkrat še nudi dovolj moči, a za enkrat ADA še ne kaže znakov vidnejšega odboja. Kdaj bi lahko prišlo do odboja in ali bo ADA šla še nižje?

Trend in support liniji

Makro pogled na 1D intervalu nakazuje jasno down trend linijo (oranžna), katero je ADA sicer nekje konec junija prebila, a žal brez izrazitega odboja. Zato ostaja v konsolidaciji, kar je v veliki meri predvsem posledica nizkega trgovalnega voluma. ADA še vedno vztraja nad močno makro support linijo, ki se nahaja v območju $0,30-$0,42, katera pa bo v prihajajočih dneh in tednih, najverjetneje na resnem preizkusu. 

Konsolidacijsko gibanje do preboja prve resistance linije

Glede na nič kaj spodbudno dogajanje na trgu, bomo ADA verjetno še nekaj časa spremljali v nekoliko dolgočasnem konsolidacijskem gibanju, med že omenjeno support linijo in prvo resistance linijo pri $0,50-$0,58, katero mora ADA prebiti, da bi pokazala nekaj več bullish trenda, potrebnega za napad na drugo resistance območje pri okoli $0,80. Ob trenutnem volumu, bo ADA imela precej težav s prebojem tega območja, tudi za voljo jačanje dominance BTC, kar pomeni več prodajnega pritiska za altcoine.

Ključni MA20 in 50 trend liniji

Kratkoročno ADA ne kaže najbolj optimističnih signalov, predvsem zaradi dveh že omenjenih razlogov:

  • Nizek trgovalni volume
  • Krepitev dominance BTC (BTCD)

Da se bo prodajni pritisk vsaj še nekaj časa nadaljeval, nakazujeta tudi dve ključni kratkoročni trend liniji MA20 in MA50 na 1D intervalu, kateri nakazujeta, da bo v naslednjih dnevih in tednih prihajajo do re-testa support linije, torej območja $0,30-$0,42. a vsaj za enkrat kaže, da ADA nižje ne bo šla. Je pa ta ocena pogojena z gibanjem ETH. V kolikor bi ETH bil deležen močnejših prodajnih pritiskov, potem zna ADA pasti še nekaj nižje. A kot rečeno, za enkrat ostajamo nad support linijo in v nadaljevanju gibanja znotraj območja konsolidacije.

ADA/BTC

Tudi pogled na 1W interval Fibonacci analize ADA v paru z BTC kaže na to, da BTC krepi dominanco, kar bo negativno vplivalo na mnoge altcoine. Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, je ADA natanko v območju golden pocketa naletela na močno resistance linijo, kar je rezultiralo v pullbacku. Prav tako ADA nakazuje tvorbo double top trenda oz. tvorbo M vzorca, ki velja za bearish trend. Prav tako oba ključna oscilatorja oziroma indikatorja, RSI in MACD nakazujeta prehod v negativno fazo, kar pomeni, da bo ADA, z njo pa verjetno tudi mnogi drugi altcoini, prešli v korekcijo, gledano iz vidika BTC para.

Povzetek

ADA se že nekaj časa sooča z nizkim trgovalnim volumom, kar njeno gibanje ohranja v območju konsolidacije, znotraj katerega bo verjetno še nekaj časa vztrajala. Trenutno se ponovno krepi BTC dominanca, kar bo povzročilo nekaj več prodajnega pritiska na trg altcoinov in tudi ADA, a za enkrat ocenjujem, da bo support izdržal. Je pa ta ocena odvisna od gibanja ETH. V kolikor bi ETH pridobil v naslednjih dnevih oziroma tednu ali dveh na moči, bi to pozitivno vplivalo na gibanje ADA. Da bi ADA nadaljevala z vsaj nekaj več bullish trenda, mora prebiti resistance linijo pri $0,50-$0,58. 

Z vstopom oziroma dokupom bi še malo počakal, da se BTC dominanca umiri in se ponovno prevesi v prid altcoinom.

 

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Vse navedene informacije so zgolj informativne narave. Vsem, ki želite dodatnih informacij, signalov in tehničnih analiz,  je na voljo naša premium storitev, Kriptokrat Premium. Kriptokrat Premium vam večkrat dnevno ponuditi dodatne informacije, analize, trgovalne nasvete in opozorila, s pomočjo katerih lahko dodatno optimizirate svoje trgovanje in izboljšate ROI, sedaj za zgolj 50 EUR/leto, namesto 75 EUR!

Predhodnji članek

Ključni 4 signali na katere moramo biti pozorni pred pričetkom globalne krize in zakaj mora biti danes kripto trgovalna strategija drugačna od strategije izpred nekaj let

Naslednji članek

Uporabni nasvet, kako optimizirati trgovanje in enostavneje najti točko nakupa in prodaje (PREMIUM)

error: Content is protected !!