BTT/USDT – Tehnična analiza

Načelom se izogibamo izdelave tehničnih analiz manj kakovostnih kovancev oziroma t.i. “shit coinov”, a vas je kar nekaj prosilo za tehnično analizo Bittorrent coina (BTT), zato smo naredil kratko tehnično analizo tega kovanca, na katerega mnogi stavijo, da bi lahko prinesel podobne donose kot Dogecoin.

Težava kovancev, kot je BTT (prav tako Dogecoin), je v tem, da za seboj nimajo resnejših projektov, so nestabilni, nimajo časovnice razvoja, niso zanimivi za vlagatelje in nikakor niso primerni za dolge pozicije oziroma HODL. So pa zanimivi za hitre dobičke malih vlagateljev, pogosto ne majhne, predvsem zaradi svojih “Pump”. Potrebno je razumeti, da je vstop v tak kovanec povezan z velikim rizikom. Dolgoročnih trendov skoraj ni mogoče napovedovati, saj so tovrstni kovanci nepredvidljivi. Vseeno pa poglejmo, kaj kažejo indikatorji.

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) trenutno še vedno nakazujejo bearish trend, kar odraža trenutno stanje na trgu. Je pa moč zaznati željo BTT, da obrne trend proti vrhu, a ga v trenutni poziciji zadržuje predvsem nizek volume. Glede na trenutne indikatorje, bomo BTT verjetno še nekaj časa spremljali v fazi konsolidacije oziroma gibanja v območju med $0,0070 in $0,0085, kjer bo nabiral moči za nov odboj.

V kolikor bo volume narasel in bodo kupci izkazali zanimanje za BTT, bomo videli BTT napasti prvo target linijo (TL1), katera je sočasno tudi resistance linija, v območju $0,0097, nato pa še napad na ključno resistance in target linijo (RL/TL2), v območju $0,010, katero predstavlja zgornja črtkasta črta, modrega trikotnika. To bo tudi ključen trenutek lepe rasti BTT, saj bi bil to znak napada na target linijo (TL3), v območju $0,013. V tem primeru bi videli kar 70% rast BTT, glede na trenutno pozicijo in priložnost za lep zaslužek.

A kot rečeno, potrebna bo večja odločnost kupcev in izdatno večji volume.

V kolikor BTT v naslednjih dnevih ne bo pokazal večje odločnosti, bomo videli korekcijo. Naprej bo na preizkusu support linija v območju $0,0070, spodnja črtkasta črta trikotnika. V kolikor le-ta ne bo zdržala pritiska, bomo BTT videli pasti še niže. Najprej v območje $0,0063 in nato vse do $0,0043. To bi bila že izredno bearish korekcija (40%), kar je, vsaj po trenutnih indikatorjih, malo verjetno. A vendarle. Trg se še stabilizira po zadnji korekciji BTC, zato moramo biti zelo previdni.

Spremljati bo potrebno trende gibanja BTT v naslednjem tednu dni oziroma do 28.4., ko bo gibanje trenda bolj jasno. Vsekakor priporočamo previdnost pri vstopu in vlaganju.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

Kaj sledi po padcu Bitcoina? – Tehnična analiza

Naslednji članek

RVN/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!