BTC/USDT – Update tehnične analize

Danes je predčasno odjeknila novica, da so pri ameriški SEC zavrnili ambiciozen projekt BTC ETF, kar je tržni sentiment še nekoliko potegnilo v negativno smer. Novica sama po sebi ni prav nič tragična, gre bolj za razočaranje in za navdušenje med potencialnimi velikimi investitorji, ki bodo sedaj verjetno nekoliko počakali z vstopom. Seveda je tudi ta novica trg nekoliko potegnila navzdol, a zgolj za nekaj odstotkov. Toda, tudi to je dovolj, da se mali kapital prestraši in pobegne, kar sproži veliko tržno korekcijo.

Včerajšnja tehnična analiza še vedno stoji in velja, tokrat želim zgolj predstaviti širšo sliko, ki je zanimiva tudi iz vidika razumevanja trendov, intervalov in tehničnih analiz na splošno. Angleški pregovor pravi, “when in doubt, always zoom out”. Povedano bolj preprosto, kadar ste v dvomih, poglejte širšo sliko. Prav to pa je namen današnje tehnične analize.

Tokrat bomo pogledali BTC na 1D intervalu. Daljše časovno obdobje namreč ponuja širši pogled, z bolj jasnim, dolgotrajnim intervalom, kar pomeni, da lažje določimo potencialni razvoj dogodkov.

BTC se nahaja tik nad močno support linijo, katero sem že omenil v včerajšnji analizi, med $60.000 in $63.200. Predstavlja jo zgornji zelen pravokotnik. Za BTC bi bilo odlično, da ta support linija zdrži in da BTC ostane nad njo, še bolj bullish pa bi bilo, če bi BTC ostal nad $65.000. 

A ob analizi 1D trenda, je slika še vedno precej bullish. BTC je, kot že rečeno, še vedno nad območjem zgornje support linije, kjer se nahaja tudi prvi, od pomembnih indikatorjev, to je EMA20 (oranžna linija), ki skupaj z EMA50 trend linijo (svetlo modra linija), še vedno tvori bullish trend, kar pomeni, da bomo BTC nekaj časa najverjetneje spremljali v konsolidaciji (gibanje v omejenem območju), dokler se trg ne umiri, stabilizira in nato odbije.

Glede na trenutne indikatorje, kot support območji spremljam dve in sicer zgornje, nad katerim je BTC trenutno, že omenjeno območje med $60.000 in $63.200, ter srednje support linija (srednji zelen pravokotnik), med $54.300 in $57.000, torej v območju EMA50 indikatorja. Osebno mislim, da večjih korekcij od tega območja ne bo, razen v primeru dodatne nepričakovane in negativne novice, ki bi trg še dodatno zamajala.

Vseeno pa je tukaj še eno support območje in sicer med $47.200 in 49.000. gre za res skrajno korekcijsko območje, ki ga predstavlja vijolični pravokotnik, kjer pa se nahaja eden ključnih indikatorjev bull/bear trenda, EMA200. 

Gledano teoretično, bi tudi takšna korekcija, katere ne pričakujem, še vedno pomenila, da smo v bull runu, dokler BTC ne zdrsne pod EMA 200 trend linijo.

Situacija na trgu je nekoliko nestabilna, občutki so mešani, a na 1H in 4H intervalu je že zaznati pozitiven volume, kar pomeni, da biki poskušajo ponovno prevzeti nadzor, 1D in 1W indikatorji pa so, kljub korekcijam, še vedno v bullish fazi. Prav tako ne smemo pozabiti, da celo 30% korekcije BTC, znotraj bull runa, niso redkost.

Tako še vedno ostajam pri ocenah mesečnih vrednosti za BTC iz včerajšnje analize. Prav tako pričakujem še nekaj dni nestabilnosti in konsolidacije, nato pa hiter in večji odboj.

Povzetek

  • Bull run še ni končan. Verjetno bomo spremljali nekoliko bolj umirjen trg do januarja, nato pa bo odboj hiter in velik.
  • Ključno je, da BTC ohrani support nad $60.000, toda tudi korekcija v območje $54,300 in $57.000 ne bi bila tragična.
  • Osebno spremljam SL1 in SL2, večjih korekcij ne pričakujem. Počakajmo vikend in začetek naslednjega tedna.
  • V kolikor BTC 1D interval zaključi nad $65.000, bo to dodatna potrditev bullish trenda.
  • Obe omenjeni support liniji sta tdu dobri nakupni točki.
  • Kljub vsemu priporočam previdnost v naslednjih dnevih, vsaj dokler se trg ne stabilizira.

Predhodnji članek

BTC/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

XLM/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!