BTC/USDT – Tehnična analiza oziroma kaj se dogaja na trgu

V zadnjih dnevih je delovanje trga kar nekoliko depresivno. BTC (Bitcoin) se giblje v omejenem območju med $59.000 in $61.000, ter v negotovosti pušča mnoge trgovalce.

A kot sem omenil v zadnji analizi, takšno gibanje ni presenetljivo in bo trajalo še nekaj časa. Glede na dejstvo, da se na trgu, do tega trenutka, ni zgodilo nič pretresljivega, v smislu negativnih novic, lahko sklepamo, da gre za usklajen poskus iztiska malih kupcev, s strani kitov, delno pa gre za izplačilo dobičkov pomembnejših vlagateljev. A že samo dejstvo, da se BTC giba v območju kaže na to, da gre za neko vrste nadzorovane korekcije. Kaj lahko torej pričakujemo?

4H indikatorji so v bearish fazi in nakazujejo nadaljnjo korekcijo. RSI je sicer že v fazi preprodanosti, a nekaj prostora za korekcijo še ostaja (4H). Prav tako podobno nakazujeta EMA20 in 50 (oranžna in modra linija). Tudi pogled na volume kaže negativen trend oziroma prodajo.

Trenutno je BTC ravno na območju močne support linije $58.000 (SL1). Glede na to, da se izkazuje izris t.i. lower lows, lower highs trend vzorca, ki je sicer bullish trend, lahko najprej pričakujemo, da bo v naslednjih urah oziroma najkasneje preko vikenda, prišlo vsaj do re-testa naslednje močne support linije, med $54.000 in $56.000. S tem bi BTC tvoril tretji val, ki je navadno potreben za odboj.

Za odboj potrebuje BTC močan support in večji, pozitiven volume. Prvo območje odboja je trenutna resistance linija, ki je tudi prva target linija (RL/TL1), v območju $60.000 – $62.000, od tu naprej pa bo BTC napadel naslednje območje resistance linije (RL/TL2), pri okoli $65.000.

Osebno ocenjujem, glede na trenutne indikatorje, da bo BTC v naslednjih urah, ali nekaj dnevih, naredil vsaj re-test območja $54.000 – $56.000. Tu bo verjetno našel dovolj supporta za poskus odboja. A v kolikor do tega ne bi prišlo, je spodnje support območje med $48.000 in $50.000. To je skrajna korekcija, kjer se nahaja tudi ključen indikator, EMA200 (1D).

Trg trenutno kaže precej velik prodajni pritisk. Sicer še nič alarmantnega, a korekcija še ni končana. Ne smemo pa pozabiti, da bolj kot se veča prodajni pritisk, bližje smo dnu in stabilizaciji na support liniji. V kolikor nameravate vstopati bi predlagal, da počakate na konsolidacijo. Dobro območje vstopa je prav naslednja support linija $54.000 – $56.000, a počakajte na stabilizacijo. Nekaj časa nas bo trg puščal še v negotovosti, a občutek imam, da bo sprememba nato dokaj hitra. Ne pozabimo, v septembru je BTC padel za 25% in nato v mesecu dni zrasel na novi ATH.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium.

Predhodnji članek

ONT/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

Osnove tehničnih analiz (1.del) – (PREMIUM)

error: Content is protected !!