BTC/USDT-tehnična analiza k trenutnemu dogajanju.

Nedavna tehnična analiza izpred tedna dni, je dobro pokazala ključne točke in dogodke, ki so se kasneje tudi odvili. Bitcoin (BTC) je pred dnevi nakazal željo po odboju, do katerega je sicer prišlo, a žal ni uspel prebiti oziroma se stabilizirati v pomembnem območju $40.000. Sledila je logična korekcija, katera se bo nadaljevala tudi v prihodnih dnevih. A do kam in koliko časa?

4H indikatorji (EMA, RSI, MACD, BB) so v bearish fazi, kar nakazuje nadaljnjo korekcijo BTC, predvsem po zaslugi negativnega voluma. Trenutno se BTC nahaja tik nad zelo močno support linijo, okoli $35.000, kjer je nastavljenih veliko nakupnih pozicij, ki so, do sedaj, nudile dobro support linijo. Glede na dejstvo, da je pred nami vikend in da je interval prodaje kupcev kratkih pozicij ponovno višji, bo $35.000 support linija na hudi preizkušnji, čeprav se za enkrat dobro drži.

Osebno ocenjujem, glede na trenutne indikatorje, da obstaja povečana možnost, da bomo BTC videli v območju še močnejše support linije (območja), kjer je nastavljenih še več nakupnih pozicij velikih kupcev, to je med $30.000 in $32.000. Območje je označeno z rdečim pravokotnikom in klicajem (SL). To je tudi ključno območje, katerega velja pozorno spremljati. V kolikor bo omenjeno območje nudilo dobro support linijo in bo zdržalo pritisk medvedov, v kar po trenutnih indikatorjih verjamem, bomo nato videli manjšo konsolidacijo BTC, nato pa bo sledil pomemben odboj. Najprej do območja $40.000 – $42.000, nato pa naprej. A počasi.

V kolikor support linija ne bo zdržala pritiska, bo situacija za BTC in kripto trg, mnogo bolj resna. BTC bomo v tem primeru videli v korekciji do območja $24.000 in nato $20.000. Vsekakor obstaja še tisti bolj črn scenarij, po katerem bi BTC videli pod $17.000, a ker sem po naravi optimist, predvsem pa na podlagi aktualnih indikatorjev verjamem, da bo ključno območje $30.000, zdržalo in bomo videli odboj BTC. Vsekakor pa zaključek junija ne bo miren.

Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dnevih?

Vikend navadno ni najboljši za BTC, zato bo vikend skoraj zagotovo precej nestabilen. 1D ATR (dnevni) indikator nakazuje, da BTC lahko, v izbranem časovnem intervalu, naredi korekcijo v višini cca. $2900, kar bi bilo ravno v omenjeno support območje, $30.000 – $32.000.

Nekoliko bolj zaskrbljujoč je 1W ATR (tedenski) indikator, po katerem bi bila možna korekcija BTC, znotraj tedna dni, v višini cca. $7900, kar pomeni, v območje, malo pod $30.000. ATR indikator se je za enkrat izkazal kot zelo zanesljiv, zato verjamem, da so tudi tokratne ocene dovolj natančne. Pod predpostavko, da v tem času ne bomo videli kakšne načrtne in koordinirane prodaje BTC s strani majhnega kroga kitov, kateri so sposobni zamajati celoten trg. Takšnih dogodkov pa žal ni mogoče napovedati.

Osebno ostajam optimist. Prepričan sem, da bomo še letos videli lepo rast BTC, kot tudi drugih altcoinov. To potrjuje tudi analiza akumulacije velikih kupcev na dolgih pozicijah, katerih število raste. Povedano preprosto, dokler držijo BTC, ni razloga za preplah, kot tudi ne moremo govoriti o kripto zimi, morda le o trenutni hladnejši fronti.

Potrebno pa se bo sprijazniti, da je trg drugačen, da je bolj zmanipuliran in da vanj vstopa velik kapital, kateremu ni mar za malega vlagatelja. Zato je ključno, da redno spremljamo trende, da ne vlagate na pamet, da se ne pustite prestrašiti in da korekcije vidite kot odlično nakupno priložnost. Ne pozabite na redno izplačevanje dobičkov! Kot to počne pametni kapital. Ne pozabite pa, da tudi rast ni neskončna (no, tudi padci ne).

Povzetek

BTC se nahaja na ključni support liniji v območju $35.000, katera je do sedaj nudila dober support. V kolikor le-ta ne bo zdržala, za kar obstaja povečana možnost, je ključna naslednja in še močnejša support linija, pri $30.000. Od tu bi moralo priti do odboja. Še vedno ostaja ključno območje $40.000 – $42.000, katerega mora BTC na odboju doseči, se znotraj stabilizirati in nato nadaljevati pot proti $45.000. Skrajno korekcijsko območje, po trenutnih indikatorjih, je $20.000.

Da bi bili kar najbolj na tekočem z aktualnimi trendi, novicami in analizami vas vabim, da spremljate tudi našo Facebook stran Kriptokrat in moj Twitter profil.

Gre zgolj za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

(Update) BTC/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

BTC/USDT (Tehnična analiza)

error: Vsebina je zaščitena!