BTC/USDT – Tehnična analiza (Follow up)

BTC (Bitcoin) je po 1H intervalu, tudi na 4H intervalu tvoril bullish trend oziroma t.i. bullish trikotnik, ki nakazuje željo po nadaljnji rasti. Gledano celostno, je BTC še vedno v območju konsolidacije med $34.000 in $39.000, kjer išče dovolj močan support za odboj. Mu bo uspelo?

Kot je razvidno iz zgornjega grafa, je BTC v fazi tvorjenja bullish trikotnika. Gre za trend, kateremu pogosteje sledi odboj, a ni nujno, zato je potrebno pozorno spremljati tudi ostale indikatorje. BTC je prišel do roba zgornje trend linije, kjer je prišlo do zavrnitve, zato je prešel v manjšo korekcijo, nazaj v območje $37.000. RSI ostaja nad vrednostjo 50, kar je dober znak, prav tako EMA20 in EMA50 (graf spodaj), nakazujeta željo po nadaljevanju bullish trenda.

Pozorni pa moramo biti na nižanje voluma, kar nakazuje, kot že včeraj na 1H intervalu, najverjetnejšo skorajšnjo spremembo trenda. Izrazitejše volatilnosti še ni, zato bo do sprememb najverjetneje prišlo v naslednjih 6-24 ur (okvirno). Prav tako moramo biti pozorni na konsolidacijsko ožanje Bollinger Bands pasov, kar navadno nakazuje na skorajšnjo (opaznejšo) spremembo trenda. 

Kje so ključne support in resistance linije? Ključna mikro support linija se nahaja pri okoli $36.353. To je tudi območje spodnjega pasu Bollinger Band indikatorja, katerega BTC na 4H intervalu ne sme prebiti, v kolikor želimo vztrajati pri odboju. Še nižje se nahaja nekoliko širše support območje, med $34.850 in $35.712, ki je prav tako aktualno za korekcijo, v kolikor zgornja support linija ne bi zdržala pritiska.

V kolikor skušamo identificirati še bolj natančno mikro support linijo, nam pri tem lahko pomaga EMA Ribbon indikator. Kot je razvidno iz spodnjega grafa, trenutno služi kot support, pri čemer igra območje $37.395 ključno vlogo. V kolikor bi 4H interval zaključili pod to vrednostjo, bi to pomenilo, da EMA Ribbon ne služi več kot support, ampak kot resistance linija, kar bi bil bearish signal. Vsaj kratkoročno. V primeru, da linija $37.395 ne bi zdržala, bomo BTC videli v korekciji do že prej omenjene support linije $36.350.

Za enkrat še vedno ostajamo znotraj bullish trikotnika. Osebno v tem trenutku spremljam omenjene support linije, katerih čvrstost bo v naslednjih urah pokazala, kakšna bo sprememba trenda. Poglejmo tudi, kje so ključne resistance linije. Prva in ključna resisatnce linija je pri $39.204 (graf spodaj), tej sledi še ena, pri $41.726. Dokler BTC ne prebije omenjenih linij, ostajam nekoliko bolj bearish, in še vedno menim, da sta korekcijski območji $32.000 do $34.000 in $28.500 do $30.500, realni. 

Trenutno prihaja nekaj več negativnega voluma, a še vedno ne dovolj, za kakšno večjo korekcijo. Seveda se to lahko kaj hitro spremeni, zato bo volume ključen indikator v naslednjih urah. Osebno ocenjujem, da bo BTC poskušal še z enim odbojem. V kolikor mu ne bi uspelo, bo šel v korekcijo. Ob tem ne smemo pozabiti, da je v območju $41.000 odprt še nezapolnjen CME gap (graf spodaj), katerega bo BTC slej kot prej zapolnil in tokrat bi bila odlična priložnost. A pozor, dokler se BTC ne konsolidira nad $41.726, toliko časa moramo biti pozorni na t.i. fake out odboje in potencialne likvidacije kupcev na dolgih pozicijah.

Tudi v kolikor ne držite BTC v svojem portfelju priporočam spremljanje gibanja BTC, saj dogajanje povezano z njim, vpliva na domala celoten trg.

Povzetek

– BTC je v fazi spremembe trenda, ki se bo najverjetneje zgodila v naslednjih urah ali nekaj dnevih, kažeta Bollinger Bands indikator in padanje voluma
– Trenutno je BTC na ključni mikro support liniji pri okoli $37.395
– Pod njo je še ena support linija pri $36.353. V kolikor tudi ta support ne bi zdržal, je korekcija do območja $34.000 – $35.000 zelo verjetna
– Spodnje korekcijsko območje ostaja $28.500 do $30.500
– Za nadaljevanje odboja mora BTC prebiti resistance linijo pri $39.204
– Target linija je pri okvirno $41.000, kjer je tudi nezapolnjen CME gap
– 1W RSI indikator (tedenski) ostaja zelo dober kazalec bull/bear trenda. Dokler se ne prebije nad 50 (trenutno pri 41.71), toliko časa bomo v bear sentimentu in ujeti v območju konsolidacije, v katerem se že predolgo nahajamo.

 
 
 
Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Trgovanje s signali je priporočljivo predvsem za izkušene trgovalce, saj poteka na lastno odgovornost. Za vse, ki bi želeli še več dodatnih trgovalnih signalov, poglobljenih tehničnih analiz in novic, je na voljo naša premium storitev Kriptokrat Premium 

Predhodnji članek

VET/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

MANA/USDT – Tehnična analiza (PREMIUM)

error: Content is protected !!