BTC/USDT (Tehnična analiza – follow up)

BTC je zelo natanko sledil trendu gibanja, katerega smo, v zadnji tehnični analizi, označili kot najbolj verjetnega. Zdaj ga čaka le še napad na ključni cilj, kjer se nahaja tudi psihološka meja, v območju $50.000. Rast, ki smo jo spremljali v zadnjih dnevih in tednih, je bila resnično lepa in, roko na srce, tudi težko pričakovana. Brez dvoma zdaj lahko lažje dihamo, a kljub vsemu, nadaljnja pot ne bo le ravna krivulja proti vrhu.

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) so, po že omenjeni lepi rasti, trenutno v nekoliko bolj bearish fazi, kar je popolnoma normalno, po daljši in izraziti rasti. BTC je tako prešel v manjšo korekcijo in se trenutno nahaja v območju pomembne support linije, v območju $46.000, katero prikazuje prvi rdeč pravokotnik (SL1), kjer se nahaja tudi EMA20 indikator (oranžna linija). Omenjeno območje je pomembno, saj je tu nastavljeno kar nekaj nakupnih pozicij, katere nakazujejo, da imajo biki nadzor nad dogajanjem na trgu.

Glede na trenutno nizek volume, ki je ključni razlog, za manjšo korekcijo, bomo BTC najverjetneje krajši čas spremljali v konsolidaciji, kjer bo nabiral moči za naslednji odboj in napad na prvo target linijo, v območju $50.000 (TL1), od tu pa bo sledil precej hiter napad na območje $52.000 (TL2). Še vedno ostajamo pri oceni, da bomo omenjeno dogajanje spremljali še v mesecu avgustu oz. v prvih dnevih septembra. Potrebujemo pa večji volume, kateri bo zagotovo prišel. Glavni cilj v tem ciklu je v območju $56.000 (TL3).

V kolikor biki ne bi zbrali dovolj moči in BTC v nekaj poskusih ne bo prebil resistance linije oz. target linije v območju $50.000 (TL1), bomo videli ponovno korekcijo. Pomemben ATR indikator, s pomočjo katerega lahko dobro ocenimo višino potencialne korekcije, nakazuje na 1D intervalu, da bi le-ta bila lahko v območje $44.000, katerega prikazuje drugi rdeči pravokotnik (SL2), kjer pa se nahaja tudi zelo pomembna trend linija EMA50 (modra linija).

Vsak padec globje, do katerega bi lahko pripeljale morebitne nepričakovane FUD novice, bi nas pripeljal v območje $42.000 (SL3), skrajna korekcija, tudi po trenutnem 1W (tedenskem) ATR indikatorju, pa bi bila v območje okoli $40.000 (SL4), kjer pa se nahaja ključna trend linija EMA200. Ta skrajni scenarij, katerega po trenutnih indikatorjih v naslednjih dnevih ni za pričakovati (vsekakor ga ne moremo tudi popolnoma izključiti na nekoliko daljši rok), bi vsekakor bil pokazatelj, da smo se vrnili v bearish trend, vsaj za krajše obdobje.

Glede na dejstvo, da so razmere na trgu več kot ugodne, da je večina kupcev kratkih pozicij zaprla svoja naročila in da je število BTC kovancev na menjalnicah na eni najnižjih stopenj v zadnjem obdobju (glej graf spodaj) lahko pričakujemo, da bomo BTC krajši čas spremljali v konsolidaciji, kmalu zatem pa bomo videli napad na $50.000 in nato naprej. Večje korekcije, od območja $44.000 oz. v skrajnem primeru $42.000, po trenutnih indikatorjih ni za pričakovati. Vsekakor BTC ne sme predolgo vztrajati v konsolidacijskem območju oziroma ne želimo videti preveč neuspelih poskusov preboja proti vrhu, saj bi to že bil signal za korekcijo, prav tako potrebujemo tudi večji volume in moja ocena je, da bosta avgust in predvsem začetek jeseni, zelo donosna. 

Gre za osebno mnenje in kot vedno, priporočamo izdelavo lastne tehnične analize. Za vse aktualne novice, analize in informacije, spremljajte našo Facebook stran.

Predhodnji članek

VET/USDT (Tehnična analiza)

Naslednji članek

ADA/USDT (Tehnična analiza – follow up)

error: Vsebina je zaščitena!