BTC/USDT (Tehnična analiza) – BTC zrel za odboj?

V zadnji novici (22.5.) smo opozorili na možnost novega dipa, do katerega je dejansko prišlo, saj je Bitcoin (BTC) ponovno naredil korekcijo do območja $31.000 (23.5.). Vsekakor korekcija, ki ni bila prijetna, a je še vedno bila v okviru trend linij padajočega pravokotnika. BTC se je nato uspešno odbil, a žal še vedno ne moremo govoriti o tistem pravem odboju. Je sedaj zrel za tisto pravo rast?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) nakazujejo bullish trend, čeprav še nekoliko sramežljivo, a videti je, da želijo biki prevzeti nadzor. Kar je še bolj pozitivno je to, da je BTC tvoril t.i. flag pattern (vzorec zastave), katerega prikazujeta svetlozelena črta in zelen (nagnjen) pravokotnik. Navadno gre za zelo bullish trend, kar nakazuje, da se BTC pripravlja na odboj – ali se vsaj želi odbiti. Trenutno manjka le večji in pozitiven volume.

Gibanje BTC poteka znotraj naraščajočega pravokotnika, katerega prikazujeta modri črtkasti črti in če bomo pozorni bomo videli, da se BTC nahaja na pomembni točki (spodnji kot zelenega pravokotnika), kjer bo, v naslednjih urah, prišlo do spremembe trenda. 

V kolikor bodo biki uspeli z odločnostjo in bomo videli pozitiven volume, bomo BTC spremljali v odboju do območja med $42.000 in $45.000 (RL/TL1), do kamor mora BTC priti, da bomo lažje zadihali. Znotraj omenjenega območja se mora nato stabilizirati – manjša konsolidacija, nato pa bo poskušal napasti nove target linije. Najprej v območju $49.000 – $51.000 (RL/TL2), nato v območju $56.000 in tako naprej, do končnega cilja v tem ciklu, pri dobrih $70.000.

V kolikor biki v naslednjih urah ne bodo dovolj odločni, ali v primeru, da trg znova preseneti kakšna “načrtna” negativna novica, bomo BTC videli v še eni korekciji v območje $34.000 – $36.000 (SL1). V primeru bolj izrazitega bearish trenda ponovno v območje $30.000 (SL2) oziroma do območja $26.000 (SL3), v tistem zelo slabem scenariju. A po trenutnih indikatorjih in glede na trenutne razmere na trgu, te skrajne korekcije najverjetneje ni pričakovati.

Počakajmo. Naslednje ure bodo zanimive, trg pa je pogosto nepredvidljiv. Kot že omenjeno, ključno je, da BTC čim prej doseže območje stabilizacije med $42.000 in $45.000, da bomo lahko bolj mirno govorili o tistem pravem odboju, katerega vsi tako močno pričakujemo. Organiziranih manipulacij trga, kot smo jim bili priča nedavno, pa žal ni moč napovedati. Osebno ostajam optimist in verjamem, da bomo BTC kmalu videli v drugi luči.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

(Govorice) – Se obeta še en načrtni dip in nato eksplozivni odboj?

Naslednji članek

ADA/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!