BTC/USDT (Tehnična analiza)

Ocena zadnje tehnične analize BTC se je izkazala za pravilno. BTC smo spremljali v korekciji do močne support linije $30.000 (le za trenutek je BTC pobegnil v območje $29.000), kjer je nato prišlo do odboja.

Drži, korekcija BTC v zadnjih dnevih in tednih je bila kar precejšnja, a v preteklih bullish ciklih smo že videli tudi večje korekcije. Kljub temu pa se skoraj apokaliptične napovedi, nekaterih trgovalcev in analitikov, niso uresničile, saj so BTC kiti uspeli ubraniti ključno support linijo, v območju $30.000, kljub t.i. deth crossu. Kaj sledi?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) nakazujejo bolj bullish trend, kot smo ga bili vajeni v zadnjih dnevih in tednih. Trenutno se BTC nahaja v dokaj velikem območju konsolidacije, med območjem $32.000 in $35.000. Po velikih korekcijah je nekoliko daljša konsolidacija normalen pojav, saj je pomembno, da se trend umiri in nabere moči za nov odboj. Trenutno pogrešam le nekaj večji in bolj pozitiven volume, katerega BTC potrebuje za ključen preboj proti vrhu, a le vprašanje časa je, kdaj bo do tega tudi prišlo. Ob tem je zanimivo pogledati nekaj pomembnih analitičnih podatkov, s katerimi bomo zarisali najverjetnejše prihajajoče trende gibanja BTC.

Wyckoff trend linija tudi tokrat ni zatajila

Wyckoff trend linija je ena najbolj znanih in priznanih trend linij, na podlagi katere mnogi izjemni analitiki zelo natančno določajo prihodne trende gibanja finančnih trgov. Mnogi sicer oporekajo temu trendu, češ, da je Wyckoff imel v mislih daljše časovno obdobje, a dejstvo ostaja, da se omenjena trend linija odlično obnese tudi v krajših intervalih, kot sta 4H in 1D. Zgornji prikaz 4H trenda Wyckoff trend linije BTC to potrjuje in temu ni moč oporekati. Če sledimo temu trendu, bomo kaj kmalu priča lepemu uptrendu. Počakajmo.

Kratke pozicije skoraj že izčrpane

Zelo pomemben podatek je tudi pogled na t.i. kratke pozicije (BTCUSD SHORT), katere navadno predstavljajo enega ključnih razlogov za velike korekcije, poleg negativnih novic in manipulacij s strani kitov. Pogled na BTCUSD Shorts pokaže jasno sliko, da so kratke oz. prodajne pozicije že skoraj izčrpane, kar je zelo dobra novica, saj kupci s t.i. shortanjem, ne morejo več občutno vplivati na nižanje cene BTC. Tako, bolj kot ne, ostaneta dva razloga, ki lahko vplivata na morebitno večjo korekcijo BTC in sicer nova negativna novica, kot je bila npr. novica o prepovedi rudarjenja BTC na kitajskem in načrtna prodaja BTC s strani manjše, a močne skupine kitov.

Veliki kapital se pripravlja na nakup

Še en analitičen pogled je zanimiv in sicer t.i. Net Transfer volume oz. analiza prenosa t.i. stable coinov (na grafu visoke zelene špice) na in iz menjalnic. Kadar sistem zazna večjo akumulacijo oz. prenos t.i. stable coinov, kot je npr. USDT, na menjalnice, navadno to predstavlja pozitiven oz. bullish signal. In prav tak dogodek se je zgodil nedavno, ko smo zaznali akumulacijo rekordnega števila USDT na menjalnice, kar se je do sedaj zgodilo le enkrat. Kaj to pomeni? Najverjetneje to predstavlja pripravo na nakup BTC. Kdaj bo do tega prišlo vedo le kiti sami, a zagotovo kmalu (osebno ocenjujem, da v drugi polovici julija, ali začetek avgusta). Glede na znesek USDT, ki je rekorden, pa bo ta nakup imel resnično velik vpliv (rast) na sam trg. Zato velja biti pripravljen.

Kaj lahko pričakujemo?

Kot že omenjeno, so 4h indikatorji BTC v bullish fazi, a zaradi relativno nizkega voluma (kupci so še nekoliko neodločni) BTC že nekaj dni vztraja v konsolidaciji. V danem trenutku je ključno, da BTC prebije pomembno resistance linijo v območju med $35.000 in $36.500, katero nakazuje zelen pravokotnik. Gre za območje, kjer še vztraja nekaj short oz. prodajnih pozicij, prav tako pa je to območje, znotraj katerega se nahaja pomembna trend linija EMA200 (vijoličasta linija na grafu), zato je ključno, da ga BTC prebije, saj bi to bil zagotovo izjemno dober nakupni signal za mnoge, trenutno še neodločne kupce.

Glede na trenutne indikatorje ocenjujem, da bomo BTC vsaj še nekaj dni spremljali v območju med $32.000 in $35.000. V tem času bo zagotovo prišlo do poskusa re-testa resistance linije v že prej omenjenem območju ($35.000 – $36.500), ob tem pa je pomembno, da biki zberejo dovolj moči, da to linijo, s čim manj poskusi re-testa, prebijejo. Kmalu zatem sledi še eno močno območje resistance linije, med $40.000 in $42.000, kjer leži zadnja “ovira”, preden bo BTC napadel prvo target linijo v tem ciklu, v območju $46.000 (TL2) in nato naprej.

Osebno sem vsekakor zelo optimističen glede prihodnosti BTC, a seveda bo za velike rasti, potrebno še malo počakati. Stanje na trgu se namreč še ni čisto umirilo, prav tako pa so zaokrožile govorice, da ozek krog kitov pripravlja še eno, zadnjo, večjo razprodajo, preden bodo odprli dolge oz. nakupne pozicije. Ko imamo opravka z govoricami, jih moramo vedno jemati z nekaj rezerve, a nikakor jih ne smemo ignorirati. Do kam lahko gremo, v primeru korekcije?

ATR indikator, ki se je izkazal za zelo zanesljivega, nam na 1D trendu pokaže možnost korekcije do višine $3.000, torej v območje okoli $31.000. Ob pogledu na 1W (tedenski) trend, pa bila največja možna korekcija do višine $7.900 oziroma v območje okoli $27.000 (SL2). Najbolj skrajna korekcij, ki bi jo še lahko videli, bi bila okoli $21.000, a za takšno korekcijo bi potrebovali res verigo negativnih dogodkov.

Osebno ocenjujem, da bo naslednjih 14 dni zelo zanimivih, že druga polovica julija, ali najkasneje prva polovica avgusta, pa bosta ponudila spremembe, ki bodo marsikoga presenetile, verjame, da v pozitivnem smislu. To potrjuje tudi dogodek, ki se je dogodil danes, ko je t.i. Puell Multiple indikator, šele petič v zgodovini BTC, zasvetil zeleno in nakazal na nakupni signal. Gre za indikator, kateremu so kmalu, po nakupnem signalu, sledile izjemne rasti BTC. Bo tudi tokrat tako? Verjamem, da. A kot omenjeno, bodite pozorni na dogajanje naslednjih 14 dni.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize. Prav tako vas vabim, da spremljate našo Facebook stran in Twitter profil, kjer večkrat dnevno objavljamo brezplačne analize, trende, novice.

Predhodnji članek

BTC/USDT-tehnična analiza k trenutnemu dogajanju.

Naslednji članek

BTC/USDT (Tehnična analiza) – Kripto trg na prelomnici

error: Content is protected !!