BTC/USDT – Tehnična analiza

Teden izjemnih pretresov je za nami in stanje se, vsaj na videz, počasi umirja. Kako kaže Bitcoinu (BTC) in kripto trgu na splošno?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) počasi prehajajo v bullish fazo, a še vedno premalo izrazito, za kakšen eksplozivni odboj v naslednjih urah in verjetno tudi dnevih. Biki so vsaj na videz uspeli umiriti stanje in BTC stabilizirati znotraj trenda enakomernega trikotnika, katerega nakazujeta modri črtkasti črti. Gre za območje, znotraj katerega bomo v naslednjih nekaj dnevih spremljali gibanje BTC.

Ključno za BTC je, da v naslednjih urah ali nekaj dnevih, akumulira dovolj moči (potrebujemo odločen volume), da prebije zgornjo trend linijo, katero predstavlja zgornja črta trikotnika, v območju okoli $39.000. BTC se trenutno nahaja tik na črti EMA50 (ni prikazano na grafu), kar je dober znak. V primeru, da je trend gibanja pod EMA50, je to znak bearish trenda, ker se BTC želi prebiti nad EMA50, to pomeni, da smo v fazi rasti.

V kolikor bo v naslednjih urah ali nekaj dnevih BTC uspel prebiti zgornjo trend linijo, bi bil to dober pokazatelj bolj odločnega bullish trenda, kar pomeni, da bi BTC napadal pomembno območje med $42.000 in $45.000 (RL/TL), kjer se nahaja prva target linija. O tem sem že pisal v preteklih analizah.

V kolikor bikom ne bo uspel preboj, bomo spremljali korekcijo, katera bo verjetno potekala znotraj trend trikotnika, in sicer do spodnje trend linije, kjer se nahaja support linija v območju $34.000. V kolikor le-ta ne bi zdržala pritiska medvedov, kar bo verjetno jasno že v nekaj dnevih, lahko tudi prej, v primeru izrazitih in nenadnih slabih novic, bomo BTC videli v nadaljnji korekciji, v območje $32.000.

Trenutno sta vidni še dve možni support liniji, v primeru izrazitejše korekcije, ki je še vedno možna, glede na nedavne dogodke. Prva v območju $29.000 in zadnja, v območju $23.000. Kot rečeno, takšni korekciji sta vsekakor možni, a sta, po trenutnih indikatorjih, malo verjetni.

Ocenjujem, da bo glavnina dogajanja gibanja BTC v naslednjih dnevih vezana na gibanje znotraj trend trikotnika, torej med $34.000 in $39.000, kar je precej veliko območje, a BTC mora, znotraj tega prostora, akumulirati dovolj moči za preboj proti vrhu.

Bodite torej pozorni na zgornjo in spodnjo trend linijo trikotnika in ne pozabite, prepričan sem, da nam bo kripto trg, še letos, ponudil izjemne rasti.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

Tehnični indikatorji pričeli nakazovati prehod v bearish cikel. Je bullish cikel resnično končan?

Naslednji članek

ETH/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!