BTC/USDT – Tehnična analiza

Žal je prišlo do tistega najmanj zaželenega scenarija, kot sem ga zapisal v zadnji tehnični analizi BTC, v zadnjih dveh stavkih. Kripto trg sta pretresli dve novici, najprej in najbolj, izjava Tesle oz. bolj konkretno Elona Muska, da Tesla do nadaljnjega ukinja plačevanje z Bitcoini, zaradi okoljevarstvenih razlogov, nato pa še vest, da ameriški pravosodni in finančni organi pregledujejo poslovanje največje kripto menjalnice Binance, zaradi suma pranja denarja in utaje davkov. Obe novici sta imeli izredno negativen vpliv na gibanje praktično celotnega trga, predvsem pa BTC. Kaj sledi?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA in BB) so v izrazito bearish fazi, prav tako imamo visok, a izrazito negativen (prodaja) volume. Stanje se sicer umirja, RSI pa je prav tako v fazi preprodanosti, z rahlim nakazovanjem na obrat. A po takšni veliki in, mirno lahko rečem, zmanipulirani korekciji BTC, se še ne moremo oddahniti, saj pogled na 1D indikatorje kaže na še kar nekaj prostora za nadaljnjo korekcijo.

Kot rečeno, stanje se sicer umirja, BTC je natanko v območju $48.000, območju, katerega sem označil v zadnji analizi kot možno skrajno korekcijsko območje. Na grafu ga prikazuje rdeč pravokotnik. Glede na 4h indikatorje in velikost zadnje korekcije, lahko pričakujemo, da se bo BTC, vsaj v naslednjih nekaj urah in dnevih, gibal v konsolidacijskem območju, med $46.000 in $51.000, kjer se bo poskušal stabilizirati (območje rdečega pravokotnika). V kolikor bodo biki uspeli zbrati dovolj moči in pod pogojem, da bomo videli pozitiven volume, bo BTC poskušal napasti območje prve target linije (TL1), pri okoli $54.500, kjer bo nabiral moč za re-test močnega resistance območje, med $58.000 in $60.000. Območje prikazuje zelen pravokotnik. A za dosego tega, bodo biki morali pošteno garati.

V kolikor se BTC v naslednjih dnevih ne bo uspel konsolidirati in bomo priča nadaljnjemu negativnemu trendu (volume), bomo BTC videli v nadaljnji korekciji. Najprej v območje $43.000 (SL2), kjer je močna in pomembna support linija, ravno na trend črti EMA180. V kolikor omenjena support linija ne bi zdržala nadaljnjega negativnega trenda, kar se lahko zgodi ob dodatnih negativnih in nenadnih novicah, bomo BTC videli v območju $38.000 (SL3) in nato $33.000 (SL4). Skrajno korekcijsko območje pa se nahaja pri $29.000.

V kolikor v naslednjih dnevih in tednih ne bo prihajalo do podobnih manipulativnih novic, kot smo jim bili priča nedavno, takšnih skrajnih korekcij ne pričakujem. Ocenjujem, da bo BTC iskal oporo in stabilizacijo v že omenjenem konsolidacijskem območju, med $46.000 in $51.000, od tu pa bo poskušal nadaljevati pot navzgor.

Zadnji dogodki so vsekakor dobra učna lekcija, predvsem za novince in manj izkušene trgovalce. Prav tako so pokazatelj, kako manipulativni so finančni trgi. Predvsem je ključno, da nikoli ne prodajamo v paniki, pozitivno pa je to, da so takšne korekcije tudi odlična nakupna priložnost oziroma priložnost za pobiranje dobičkov pri mnogih altcoinih. 

Varno in uspešno trgovanje vam želim, predvsem pa bodite pozorni na to, ali se bo BTC uspel stabilizirati v omenjenem konsolidacijskem območju.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočam izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

Menjalnica Binance pod drobnogledom ameriških finančnih in pravosodnih organov

Naslednji članek

VET/USDT – Tehnična analiza

error: Content is protected !!