BTC/USDT – Tehnična analiza

Smo v t.i. altcoin season fazi, kar preprosto pomeni to, da 75% izmed top 50 kovancev, v zadnjih 90 dneh daje boljši donos, kot BTC. Za tiste manj izkušene trgovalce naj povemo, da gre za popolnoma normalen trend na kripto trgu, v katerem se več kapitala steka v altcoine, kot v BTC. Vsekakor omenjeni trend ne gre mešati z bearish ciklom kripto trga.

Tržna dominanca se je iz BTC prevesila v Ethereum (ETH), kateri je, kot smo ocenili v zadnji objavi, presegel psihološko mejo $3000. In kaj posledično to pomeni za BTC?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) nakazujejo bearish trend, predvsem po zaslugi negativnega volume-a. BTC je tvoril t.i. simetrični trikotnik, katerega nakazujeta modri črtkasti črti. Gre za pomembno področje, med $54.000 in $59.000, znotraj katerega se bo BTC, glede na trenutne indikatorje, gibal v naslednjih urah in dnevih. Še vedno ostaja pozornost usmerjena v območje med $59.000 in $61.000, katero predstavlja zelen pravokotnik. Gre za močno resistance področje, katerega mora BTC doseči in prebiti, v kolikor želimo videti novo rast BTC. Do preboja bi moralo priti okvirno v roku tedna dni. V kolikor bodo biki dovolj odločni in bodo uspeli s prebojem, bomo BTC videli v območju $64.000, kjer se nahaja druga target linija (TL2), od tu dalje pa sta v tem ciklu dolčeni še dve target liniji, prva v območju $67.000 (TL3), druga in tudi zadnja, pa v območju tik pod $70.000.

Ocenjujem, da BTC v danem trenutku še nima toliko moči, da bi dosegel $70.000 (v naslednjih nekaj dnevih). Zato je bolj pomembno, da trenutno spremljamo poskus preboja že omenjenega ključnega področja, med $59.000 in $61.000.

Glede na trenutne indikatorje, bomo najverjetneje BTC, kot že omenjeno, spremljali v gibanju med območjema $54.000 in $59.000. Tukaj pa je zelo pomembna support linija v območju $54.000, katero predstavlja spodnja črta trikotnika. V kolikor le-ta ne bo zdržala pritiska medvedov, bomo spremljali BTC v korekciji do območja z močno support linijo, med $48.000 in $51.000, katerega prikazuje rdeč pravokotnik. V primeru izrazitega bearish trenda, kateri je vsaj za enkrat malo verjeten, razen v primeru nepričakovanih negativnih novic, bi bila skrajna korekcija BTC možna v območje $40.000 (SL3).

Vsekakor bodite pozorni na BTC!

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

EGLD/USDT – Tehnična analiza

Naslednji članek

ADA dosegla novi ATH, medtem, ko se trend rasti nadaljuje

error: Content is protected !!