BNB/USDT – Tehnična analiza

Binance coin (BNB) se vse od začetka meseca giblje v omejenem obsegu in ne ustvarja takšne rasti, kot mnogi drugi altcoini oziroma kot bi si to želeli mnogi kupci BNB. Lahko kmalu pričakujemo ponovno vidnejšo rast?

4h indikatorji (RSI, MACD, EMA, BB) so v bearish fazi, kar ob precej nizkem volume-u nakazuje na nadaljnjo, nekoliko bolj medlo gibanje. BNB je sicer tvoril naraščajoči trikotnik, katerega prikazujeta modri črtkasti črti. Navadno takšen trend nakazuje rast, a BNB se že nekaj časa bori z nizkim, predvsem pa negativnim volume-om, kar preprečuje rast. Trenutno se BNB nahaja točno v območju močne support linije, katero tvorita modra linija EMA 50 in spodnja črta trikotnika (med $644 in $633). Gre za pomembno območje, kjer bodo biki morali zdržati pritisk medvedov in obrniti trend proti vrhu. Po trenutnih indikatorjih to ne bo lahko, predvsem zaradi že prej omenjenega volume-a.

V kolikor bi bikom uspel odboj, bomo BNB videli v območju $677, kjer se nahaja močna resistance linija (RL), katero prikazuje zgornja črta trikotnika. Ob preboju le-te, pa bo BNB napadel novi ATH, v območju $710, kjer je tudi naslednja target linija (TL1).

V kolikor se bo negativni trend nadaljeval in biki ne bodo dovolj odločni z obrambo trenutne support linije, bomo BNB videli v nadaljnji korekciji, najprej v območju $614 (SL2) in v primeru izdatnejših negativnih trendov, v območju $580 (SL3).

Ne pozabimo, BNB je v zadnjih mesecih in tednih tvoril izjemno rast, zato je bilo izplačevanje dobičkov pričakovano, prav tako prenos kapitala v druge, v tem trenutku, hitreje rastoče altcoine. A prepričan sem, da je zgolj vprašanje časa (dni), ko bo prišlo do ponovnega obrata trenda pri BNB.

Gre za osebno mnenje in kot vedno priporočamo izdelavo lastne tehnične analize.

Predhodnji članek

Pasti Dogecoina, ali zakaj (še) ne vlagam veliko vanj

Naslednji članek

Menjalnica Binance pod drobnogledom ameriških finančnih in pravosodnih organov

error: Content is protected !!